Rotolo di ricotta e spinaci - Rulada cu urda si spanac

Postat de Poliana in Paste
21 Mar 2013 | 4468 vizualizari
Rotolo di ricotta e spinaci - Rulada cu urda si spanac

Azi va aduc o minunata reteta de rotolo di ricotta e spinaci - adica mai pe romaneste ar fi rulada cu urda si spanac. E delicioasa, va garantez eu! Dupa ce am facut-o de doua ori pot sa spun ca se face chiar simplu si repede.

Ingrediente

  • Ingrediente paste
  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • apa
  • sare
  • Umplutura
  • 500 gr urda/ricotta
  • 300 gr spanac
  • 1 ou
  • 50 gr cas
  • 1 ceapa mica
  • marar
  • 2 catei usturoi
  • nuscoara rasa
  • sare si piper

Mod de preparare

Prima data pregatim aluatul, foarte usor de altfel. Amestecam faina cu ouale si un praf de sare. Adaugam apa cat sa obtinem un aluat omogen si elastic ca pentru paste (de casa). Lasam aluatul deoparte si trecem la umplutura.  

Spanacul il oparim timp de 5 minute in apa cu sare. Il scurgem bine de apa si apoi il tocam marunt. Peste el punem ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt si ele. Adaugam ricotta(urda), oul, casul razuit si amestecam bine. Razuim putin nucsoara apoi potrivim de gust cu sare si piper.

Punem apa cu sare intr-o oala cu diametru cat mai mare posibil, si apoi punem oala pe foc. Intindem aluatul intr-o foaie subtire, cat de subtire putem noi, iar peste el umplutura avand grija sa nu ajungem cu ea chiar pana la margini. Rulam aluatul cat de strans posibil. 

Rulada o rulam la randul ei intr-un prosop curat (spalat cu o zi inainte in apa si otet) Prosopul il legam la margini cu sfoara, iar cand apa din oala incepe sa fiarba punem rulada si o lasam acolo timp de 30-35 de minute.

Scoatem rulada cu grija din oala, atentie la apa fierbinte! Desfacem prosopul si taiem rulada in bucati de aproximativ 4-5 cm. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava termorezistenta, unde vom pune bucatile de rulada cu taietura in sus, iar cand cuptorul e incins introducem tava la cuptor. Coacem rulourile pentru 15 minute.

Noi le-am servit cu putina smantana, turnata din belsug peste ele cat erau calde si deasupra am presarat parmezan ras. Au fost grozav de bune!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotolo di ricotta e spinaci - Rulada cu urda si spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budincă de spaghete cu brânză dulce şi stafide

Postat de ela2015

Budincă de spaghete cu brânză dulce şi stafide

Se fierb pastele în apă clocotită, cu un praf de sare. Când sunt fierte le scurgem, le trecem prin jet de apă rece şi le lăsăm la scurs. Preîncălzim cuptorul....

Citeste continuarea

Paste cu dovlecel si mozzarella

Postat de caroline

Paste cu dovlecel si mozzarella

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba,punem sare si pastele . Se fierb pentru 8 minute , amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2013, 09:11
ce bine arataaaa!!!!
la 21.03.2013, 09:25
fain arata
la 21.03.2013, 09:39
Delicioasa
la 21.03.2013, 10:09
buna
la 21.03.2013, 10:13
o bunatate! ce combinatie mai buna decat spanac cu branza?? minunata

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking