Rotunjoare cu dulceata de zmeura si de visine

Postat de ancutsa in Dulciuri
22 Aug 2016 | 2121 vizualizari
Rotunjoare cu dulceata de zmeura si de visine

Acest tip de fursecuri sunt pufoase, usoare si potrivite pentru pauza de la serviciu sau pentru o dupa amiaza cand ai manca ceva dulce.

Ingrediente

  • 5 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 5 linguri (cu varf) faina;
  • un praf de copt;
  • 1 cescuta ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru decor: 3 lingurite cacao, dulceata de visine, dulceata de zmeura

Mod de preparare

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge.

Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-un castron si se amesteca bine cu 3 lingurite de cacao.

Se toarna apoi din compozitia neagra in formele de copt, se adauga dulceata de zmeura pe unele, dulceata cu visine pe altele, apoi se acopera cu compozitie alba. Puteti folosi orice dulceata va place.

Se da tava la cuptor, la foc mediu, 20 de minute. Eu am obtinut 2 tavi cu astfel de fursecuri.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/rotunjoare-cu-dulceata-de-zmeura-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotunjoare cu dulceata de zmeura si de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert pere si mere posate in vin

Postat de panacris

Desert pere si mere posate in vin

Într-un vas încăpător, în cazul meu vas Zepter, se pune vinul, zahărul/îndulcitorul, mirodeniile pentru vin fiert, portocala, spălată și tăiată în două la...

Citeste continuarea

Desert briose cu zmeura si ganache de ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert briose cu zmeura si ganache de ciocolata alba

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Intr-un castron se pun oul, praful de sare, untul, iaurtul, zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2016, 14:30
la 22.08.2016, 14:38
daca's cu zmeura si visine,vreau si eu
la 22.08.2016, 14:47
Cu mare placere! Multumesc frumos pentru vizita, m-am bucurat!
la 22.08.2016, 16:17
cu visine vreau si eu la o
la 22.08.2016, 18:02
Sigur, Mihaela, cu mult drag!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking