Ingrediente
- 125 gr unt
- 2 oua
- 110 ml lapte
- 400 gr faina alba
- 25 gr drojdie
- 1 lingurita coaja de citrice,rasa
- 3 lingura zahar ptr lapte
- 6 lingura zahar (pentru a adauga untului)
- 6 lingura zahar (pentru caramel)
- 250 gr nuca macinata
Mod de preparare
Intr-un bol punem laptele caldut,cu cele trei linguri de zahar si drojdia.Lasam cateva minute deoparte apoi adaugam ouale,coaja de citrice si faina. Framantam un aluat.
Pe masa de lucru,intindem o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime.
Intre timp,amestecam cele 6 linguri de zahar cu untul,care e la temperatura camerei si nucile.
Se adauga compozitia de unt deasupra aluatului si se ruleaza. Se taie in 6 bucati.
Adaugam celelalte 6 linguri de zahar in tava si punem bucatile de aluat . Se lasa tava intr-un loc ferit de curent pana aluatul se dubleaza ca marime.
Se coc in cuptorul preincalzit cam 40-50 de minute. Se rastoarna din tava,altfel caramelul se va intari si se lasa se raceasca..
Daca ti-a placut reteta noastra "Rozenkrantz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|