Rulada aperitiv cu crema de branza

Postat de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri
12 Mar 2011 | 12415 vizualizari
Rulada aperitiv cu crema de branza

Reteta e preluata de pe Bucataras.ro, dar daca nu ma insel am mai vazut acum ceva timp si pe blogul Sara&Micky...

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua
  • 100 ml apa fiarta
  • 80 g amidon
  • 40 g faina
  • 1 lingurita boia
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 60 g unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare

Crema:

  • 200 g crema de branza
  • 100 gr branza feta
  • 100 gr branzica de vaci
  • 1 fir marar
  • 2 fire ceapa verde
  • sare, piper

Mod de preparare

Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire.

Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit.

Adaugam apoi boiaua si pasta de tomate iar la final spuma, amestecand usor.

Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc potrivit 10-15 minute, apoi testam cu scobitoarea.

Scoatem blatul din cuptor si il rasturnam pe un prosop umed ( peste care am pus deasemenea hartie de copt);rulam blatul in prosop si il lasam asa pana amestecam crema de branza- astfel incat rulada isi va lua forma, si nu se va rupe!

Pentru umplutura amestecam crema de branza (eu am folositAlmette) cu mararul taiat marunt, branza feta, barnzica de vaci si ceapa. Potrivim de sare si piper si omogenizam.

Desfacem blatul din prosop si il lasam sa se raceasca de tot.

Ungem blatul rece cu crema de branza si rulam cat putem de strans.

Invelim rulada in folie alimentara si dam la frigider peste noapte.

A doua  zi portionam rulada, in felii mai groase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, adaugati praful de copt, sarea si amestecati. Bateti oul spuma, il adaugati peste faina. Turnati laptele si uleiul, framantati pana obtineti un aluat omogen....

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu crema de branza

Postat de panacris

Aperitiv rulada cu crema de branza

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se pun câte două gălbenușuri, albușurile se vor pune în vasul mixerului. Cele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2011, 09:54
super
la 12.03.2011, 09:57
...mersi sufletista! si eu am fost incantata de rulada asta: pe langa faptul ca arata tare frumos pe un platou, este si gustoasa -gustoasa !
la 12.03.2011, 10:08
la 12.03.2011, 10:23
Se pare ca suntem abonate la aceleasi bloguri de bucatareala
si aici ai reusit
la 12.03.2011, 10:25
..elena, onesta ... ...se prea poate ....sunt insa foarte multe bloguri culinare frumoase!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking