Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu cartofi si branza

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
8 Feb 2014 | 24848 vizualizari
Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu cartofi si branza

Pentru ca aseara am facut un piure de carofi si a mai ramas putin, azi l-am folosit la un aluat de rulada care a iesit foarte pufos si bun. Se va cere repetat.

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 3 linguri piure de cartofi
  • 2 oua
  • 3 linguri branza de vaci Pilos
  • 200 gr unt de masa(65 %)
  • 100 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
Pentru omleta(2 portii)
  • 4 oua
  • 3 felii sunca presata
  • 3 felii bacon
  • 3 felii muschi de porc afumat
  • 100 gr ciuperci din conserva
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri lapte
  • 1 ceapa rosie
  • putin ulei
Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • chimen

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecam piureul cu untul tinut la temperatura camerei si branza de vaci.

Frecam ouale cu zaharul si putina sare, adaugam uleiul, laptele, apoi amestecam cele doua compozitii si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul.

Framantam un aluat foarte pufos si nelipicios.

Lasam aluatul sa se odihneasca 15 minute timp in care preparam omletele.

Pentru omleta, tocam ceapa solzisori.

Taiem ingredientele pe baza de carne in cubulete.

Scurgem ciupercile si le taiem mai micute.

Ungem o tigaie antiaderenta cu putin ulei si o punem pe foc la incins, apoi adaugam jumatate din cantitatile de ingrediente tocate.

Batem doua oua cu 1 lingura de lapte, putina sare si piper si le adaugam in tigaie peste restul ingredientelor.

Lasam cam un minut sa se prajeasca, invartind putin tigaia sa se intinda oul peste tot, apoi intoarcem omleta cu o spatula de lemn pe partea cealalta.

Procedam la fel si cu cea de-a doua omleta.

Lasam omletele la racit pe un platou intins, dupa care vom imparti aluatul in doua parti, vom intinde fiecare parte putin mai mare decat omleta, asezam omleta la mijloc, ornam cu ardeiul tocat julien sau cubulete si rulam.

Asezam fiecare rulada pe cate o hartie de copt, in tava si ridicam marginile hartiilor pentru a nu se lipi ruladele intre ele.

Amestecam galbenulsul cu laptele si ungem cu acest amestec ruladele, apoi presaram chimen.

Le coacem la 180 de grade pentru 40 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu cartofi si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu ciuperci, peste si masline

Postat de rocsi_1612

Tarta cu ciuperci, peste si masline

Aluatul: Untul rece si taiat cubulete il punem intr-un bol. Punem sarea, faina si framantam cu mana. Adaugam si cele 2 linguri de apa, framantam si vom obtine un aluat omogen. Formam o...

Citeste continuarea

Dovlecei cu legume la cuptor

Postat de mirela0911

Dovlecei cu legume la cuptor

Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2014, 12:39
cat de bine arata!
la 08.02.2014, 12:41
Ina
la 08.02.2014, 12:45
Ce bine arata ! nu m-as da inapoi de la asa ceva
la 08.02.2014, 12:46
Lucy, de-ai sti ce aluat bun a iesit!
la 08.02.2014, 12:46
ce frumos arata

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking