Ingrediente
- Pentru aluat:
- circa 1,5 kg cartofi
- 500 g faina
- sare
- 5 oua
- pentru umplutura:
- 4 carnati grosi de casa
- o bara de salam de vara
- o legatura de patrunjel
- Pentru sosul de iaurt:
- 5 linguri cu iaurt
- 6 catei de usturoi
- o lingura cu ulei de masline
- marar
- sare, piper
- 1 ou batut pentru uns
- chimen
Mod de preparare
Pregatire ingrediente umplutura:
taiem felii nu prea subtiri din salam si carnati, eliminand pielita. Patrunjelul se toaca nu foarte marunt.
Preparare sos de iaut:
Usturoiul pisat se freaca bine cu ulei si sare. Adaugam iaurtul si amestecam bine. Presaram si marar iar acesta este sosul.
Preparare aluat:
Se pun cartofii la fiert in coaja. cand au fiert ii decojim si ii pasam, ca pentru piure, iar apoi lasam la racit.
Cand cartofii s-au racit, punem ouale si sarea iar apoi incorporam. Adaugam treptat faina si framantam pana cand iese un aluat bun de intins. Intindem o foaie dreptunghiulara pe o planseta tapetata cu faina.
Una din rulade o ungem cu sosul de iaurt. Asezam un rand de salam iar unul de carnati (Lasam margini de circa 2 cm fiecare, pe fiecare latura a dreptunghiului.). Presaram bine patrunjel. Indoi marginile dreptunghiului pe latime si apoi rulezi. Se aseaza pe o tava unsa cu ulei sau punem hartie de copt in tava. Ungem rulada cu ou si presaram chimen.
Se da la cuptor la foc mediu pentru 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Se serveste atat calda cat si rece alaturi de diferite branzeturi sau simpla.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă-aperitiv din cartofi cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|