Ruladă-aperitiv din cartofi cu sos de iaurt

Postat de ionix in Aperitive / Garnituri
10 Noi 2010 | 11744 vizualizari
Ruladă-aperitiv din cartofi cu sos de iaurt

Inspiratie: click!Pofta buna!... am adaptat gusturilor sotului meu :D

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • circa 1,5 kg cartofi
  • 500 g faina
  • sare
  • 5 oua
  • pentru umplutura:
  • 4 carnati grosi de casa
  • o bara de salam de vara
  • o legatura de patrunjel
  • Pentru sosul de iaurt:
  • 5 linguri cu iaurt
  • 6 catei de usturoi
  • o lingura cu ulei de masline
  • marar
  • sare, piper
  • 1 ou batut pentru uns
  • chimen  

Mod de preparare

Pregatire ingrediente umplutura:

taiem felii nu prea subtiri din salam si carnati, eliminand pielita. Patrunjelul se toaca nu foarte marunt.

Preparare sos de iaut:

Usturoiul pisat se freaca bine cu ulei si sare. Adaugam iaurtul si amestecam bine. Presaram si marar iar acesta este sosul.

Preparare aluat:

Se pun cartofii la fiert in coaja. cand au fiert ii decojim si ii pasam, ca pentru piure, iar apoi lasam la racit.

Cand cartofii s-au racit, punem ouale si sarea iar apoi incorporam. Adaugam treptat faina si framantam pana cand iese un aluat bun de intins. Intindem o foaie dreptunghiulara pe o planseta tapetata cu faina.

Una din rulade o ungem cu sosul de iaurt. Asezam un rand de salam iar unul de carnati (Lasam  margini de circa 2 cm fiecare, pe fiecare latura a dreptunghiului.). Presaram bine patrunjel. Indoi marginile dreptunghiului pe latime si apoi rulezi. Se aseaza pe o tava unsa cu ulei sau punem hartie de copt in tava. Ungem rulada cu ou si presaram chimen.

Se da la cuptor la foc mediu pentru 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Se serveste atat calda cat si rece alaturi de diferite branzeturi sau simpla.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă-aperitiv din cartofi cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu branza si legume

Postat de sufletista

Placinta cu branza si legume

Aluat- intr-un bol adaugam faina cernuta,sare,zaharul,drojdia si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam smantana,uleiul si laptele,framantam un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam...

Citeste continuarea

Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Postat de rocsi_1612

Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Aluatul: Punem laptele pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana. Amestecam cu mana, turnam lapte putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2010, 17:57
la 10.11.2010, 17:57
@Postavaru... te-am lasat fara cuvinte? mersic pt furci X:
la 10.11.2010, 17:59
arata foarte bine. Mai pot zice ceva?
la 10.11.2010, 18:03
nu stiu poti sa incepi sa ma lauzi si pe mine nu ma supar
la 10.11.2010, 18:09
Pai te-am laudat, nu? Prima lauda au fost furculitele. Chiar cred ca e buna. Ma gandesc ca merge la fel de bine si cu carne se pui

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking