Rulada aperitiv cu stir rosu

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
20 Iul 2014 | 3708 vizualizari
Rulada aperitiv cu stir rosu

Ingrediente

  • Umplutura:
  • cca 700 gr. frunze proaspete de stir rosu
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 3 linguri de gris
  • Aluat:
  • 50 gr unt rece
  • 1 ou
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 150 ml apa calduta
  • 5 gr. zahar (1 pliculet pentru cafea)
  • sare dupa gust
  • 4 linguri seminte de mac
  • faina alba cat cuprinde (cca 350 gr.)
  • 3 linguri de ulei
  • In plus:
  • sare grunjoasa
  • seminte de mac
  • 1 ou pentru uns rulada

Mod de preparare

Curatam frunzele de stir de pe codite, le spalam in mai multe ape,le tocam putin, presaram sare si piper dupa gust, apoi le calim in ulei pana se evapora apa lasata de frunze. Presaram grisul peste stirul fierbinte, amestecam, oprim focul, acoperim tigaia cu un capac si lasam la racit.

Untul rece, oul, drojdia, sarea, zaharul si semintele de mac se amesteca.

Se adauga apa calduta, apoi faina, amestcam, obtinem un aluat elastic pe care pentru a-l desprinde de maini, la final il amestecam cu 3 linguri de ulei.

Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumil. (Eu l-am lasat vreo 2 ore ca aveam o alta treaba urgenta de facut).

Preincalzijm cuptorul la 170 grade.

Aluatul se intinde pe masa de lucru infainata, se repartizeaza uniform umplutura pe toata suprafata, apoi rulam strans rulada si o asezam in tava unsa cu ulei.

Ungem rulada cu galbenus si dam la cuptor pentru cca 20 minute.

Scoatem rulada din cuptor, o ungem si cu albus , presaram sare grunjoasa si seminte de mac din belsug, dam din nou tava la copt pana capata aspect de rumen rulada noastra.

Lasam sa se raceasca bine (eu am lasat-o de seara pana dimineata), feliem si8 servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu stir rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute de vinete si linte

Postat de Ela68

Chiftelute de vinete si linte

1. Se fierbe lintea 15 minute , apoi se pune  la scurs intr-o sita. Se lasa la racit si se pune intr-un bol. 2. Curatati vinata de coaja si taiati-o bucatele mici. Adaugati-o peste linte....

Citeste continuarea

Saratele cu branza

Postat de Pungasa_Rogue

Saratele cu branza

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se cerne faina, se rade branza pe razatoarea mare, la fel si untul. Se adauga smantana si ouale si se framanta aluatul pana cand se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2014, 08:33
Asta e o mare nedumerire pt ca nu stiu stir rosu. Este ruda cu stirul pe care il pasc animalele? Este acelasi si nu stiu eu ca e comestibil? Ce gust are? Este acrisor? Foarte interessant
la 20.07.2014, 08:42
Interesant
la 20.07.2014, 08:52
Eu nu stiu ce stir pasc animalele. Dar stiu ca stirul asta folosit de mine nu se diferentiaza nici la culoare, nici la gust de loboda rosie.
la 20.07.2014, 08:53
AM INTELES
la 20.07.2014, 09:16
Interesant!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking