Rulada aurie

Postat de liana10 in Aperitive / Garnituri
11 Apr 2010 | 4560 vizualizari
Rulada aurie

Tot din ciclul "Ce sa facem cu ouale de Pasti?" am pregatit aceasta rulada aurie pe care am zarit-o in rev. Libertatea Retete nr.2/2010. Oua vopsite aveam, slava Domnului, vreo 25, asa ca...m-am pus pe treaba.

Ingrediente

  •   4-5 cartofi,
  • 1 fir de ceapa verde,
  • 2 catei de usturoi,
  • 50 g sunca,
  • 5 oua fierte,
  • 2 oua crude,
  • 1 lg ulei,
  • 5 masline verzi,
  • patrunjel,
  • ridichi.

Mod de preparare

Am pus cartofii la fiert, in revista scrie ca in coaja, apoi cica sa-i facem piure...nu prea merge...deci, i-am curatat si cand au fost fierti i-am facut piure cu o lingura de margarina...in rev. scrie "ulei"...
Sunca am avut da' de casa, foarte sarata asa ca am taiat-o marunt si am calit-o impreuna cu ceapa si usturoiul taiat marunt...


Dupa ce s-au racit, le-am amestecat cu pireul.

 Mai scria ceva si de mazare, vreo 50 g, da'n-am avut...:-(
Astfel incat, de la sine putere am taiat repede si marunt vreo 5 masline verzi umplute cu gogosar.

Am tapetat tava de chec cu folie de aluminiu, am pus un strat subtire de pireu si am asezat cele 5 oua in sir indian.


In rev. scrie 3 oua, taiate pe jumatate...dar ce rost avea sa folosesc mai putin, cand aveam prea mult...nu-i asa?
Le-am acoperit cu restul de pireu si-am mai batatorit putin cu degetele, sa iasa frumos.

Am batut doua oua spuma, am adaugat verdeturi uscate-patrunjel si telina si le-am rasturnat peste rulada.
Pe urma le-am turnat din nou in farfurie pt. ca efectiv nu se mai zarea rulada, era inecata la propriu, hihihihi, asa ca a ramas un strat subtire de ou batut, cred ca mergea si-un singur galbenus, care sa-i dea acel luciu auriu de care se pomeneste in titlu.

 

Am lasat la cuptor vreo 25 de min., pana a devenit exact asa cum trebuie: aurie!
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Am decorat-o  cu felii de ridiche si putin patrunjel

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aurie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada aurie

Postat de anisoara

Rulada aurie

Cuptorul trebuie incalzit pina la temperatura de 180 de grade Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin , untul topit caldut si laptele pina cind se obtine o...

Citeste continuarea

Rulada Aurie

Postat de Bucataras

Rulada Aurie

Cuptorul trebuie incins pina la temperatura de 180 de grade. Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin, untul topit caldut si laptele pina cind se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2010, 17:27
foarte interesanta reteta si numai buna acum dupa Paste ca mi-au ramas o multime de oua fierte!5 furculite!
la 11.04.2010, 17:30
nu reusesc sa vad furculitele, cred ca e ceva defectiune dar am sa revin!
la 11.04.2010, 17:49
Multumesc, Mari! Nu conteaza furculitele, important e gestul
la 11.04.2010, 18:12
E frumoasa si cred si foarte gustoasa ! Excelenta ca aperitiv sau cina.
la 11.04.2010, 19:32
interesanta reteta ........................imi place....................

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking