Rulada caramel

Postat de ionela2682 in Prajituri
5 Oct 2010 | 5108 vizualizari
Rulada caramel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  •  3 oua ,
  • 3 lg zahar ,
  • 3 lg faina ,
  • 3 lg ulei ,
  • Crema caramel:,
  •  300 ml lapte (1 1/2 cana ),
  •  4 lg zahar ,
  •  4 lg amidon+ 1 lg zahar,
  •  100 g unt

Mod de preparare

-pentru blat procedam ca la blatul obisnuit,se coace cam 12-15 min,se scoate si se ruleaza strans cu tot cu hartia de copt,

Crema

_4 lg de zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza,se toarna 1 cana de lapte si se tine pe foc pana se topeste zaharul

-intr-un castron 4 lg amidon cu 1 lg de zahar ,se adauga restul de lapte ( 100 ml)si se amesteca pana se incorporeaza amidonul

-se asaza cratita cu laptele caramel pe baia de abur ,se adauga amestecul de amidon si se tine pana se ingroasa,se lasa la racit
-untul se mixeaza cu 1 lg de zahar pudra ,peste care incepem sa adaugam din crema pusa la recit,amestecand pana se omogenizeaza

- se umple blatul,se ruleaza strans si se da la rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu crema de piersici si caramel

Postat de xana

Desert rulada cu crema de piersici si caramel

Batem albusurile cu un praf de sare pana incep sa faca spuma, apoi adaugam cele 5 linguri de zahar pe rand. Cand au devenit o spuma ferma, adaugam galbenusurile tot pe rand, amestecand dupa...

Citeste continuarea

Rulada cu caramel mentolat si nuca

Postat de andaoana

Rulada cu caramel mentolat si nuca

Blat : O tava mare, de 30x35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata . Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2010, 15:32
la 05.10.2010, 15:48
Cred ca e tare buna...imi place crema caramel
la 05.10.2010, 16:11
ce bine arata!
la 05.10.2010, 20:45
daca e cu crema de caramel cu siguranta e buna buna
la 05.10.2010, 20:47

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking