Ruladă Cristal

Postat de madi_marin in Prajituri
7 Dec 2014 | 3953 vizualizari
Ruladă Cristal

Moş Nicolae a fost foarte darnic! A venit cu bunătăţi de la Dr. Oetker, pentru care îi mulţumesc şi cu ajutorul cărora am pregătit această minunată ruladă. Vă doresc să vă bucuraţi din plin de luna cadourilor, de zăpadă, mese gustoase şi momente preţioase alături de cei dragi!

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri rase făină
  • 2 linguri praf Original Pudding cu ciocolată Dr. Oetker
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker
  • Crema:
  • 1 plic praf crema de vanilie Dr. Oetker
  • 50 g migdale
  • 80 g zahăr
  • 2 linguri zahăr pudră Dr. Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • esenţă de vanilie Dr. Oetker
  • esenţă de migdale Dr. Oetker
  • Glazură:
  • 1 plic glazură duo alb/negru Dr. Oetker

Mod de preparare

Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot.

Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu 3 linguri de zahăr.

Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.

Se combină cele două compoziţii, apoi se adaugă făina cernută cu praful de budincă.

Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.

Se coace la foc potrivit  pentru 15-20 de minute.

Când e gata se dă câteva minute la răcorit, după care se îndepărtează de pe hârtia de copt şi se rulează.

Laptele rece se mixează cu praful de cremă , în care se adaugă esenţele (după gust) şi pralina de migdale.

Blatul se derulează, se unge cu cremă, se rulează la loc şi se dă la frigider pentru 1 oră.

Se ornează cu glazura încălzită conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă Cristal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Fantezie

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantezie

Blat nuca: Se bat albusurile spuma cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga alternativ zaharul si apa rece si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. La final se adauga faina...

Citeste continuarea

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se raceasca. Ouale le bateti cu sarea si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, untul topit, amestecati. Puneti laptele si vanilia. Cerneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2014, 21:29
arata f bine!
la 07.12.2014, 21:30
arata bine
la 07.12.2014, 21:35
Vai tuuuuuuuu
la 07.12.2014, 21:37
ce rulada frumoasa
la 07.12.2014, 21:37
ma bucur ca va place!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking