Ingrediente
- Blat:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 3 linguri rase făină
- 2 linguri praf Original Pudding cu ciocolată Dr. Oetker
- 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker
- Crema:
- 1 plic praf crema de vanilie Dr. Oetker
- 50 g migdale
- 80 g zahăr
- 2 linguri zahăr pudră Dr. Oetker
- 250 ml lapte rece
- esenţă de vanilie Dr. Oetker
- esenţă de migdale Dr. Oetker
- Glazură:
- 1 plic glazură duo alb/negru Dr. Oetker
Mod de preparare
Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot.
Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu 3 linguri de zahăr.
Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.
Se combină cele două compoziţii, apoi se adaugă făina cernută cu praful de budincă.
Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.
Se coace la foc potrivit pentru 15-20 de minute.
Când e gata se dă câteva minute la răcorit, după care se îndepărtează de pe hârtia de copt şi se rulează.
Laptele rece se mixează cu praful de cremă , în care se adaugă esenţele (după gust) şi pralina de migdale.
Blatul se derulează, se unge cu cremă, se rulează la loc şi se dă la frigider pentru 1 oră.
Se ornează cu glazura încălzită conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă Cristal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|