Ruladă Cristal

Postat de madi_marin in Prajituri
7 Dec 2014 | 3963 vizualizari
Ruladă Cristal

Moş Nicolae a fost foarte darnic! A venit cu bunătăţi de la Dr. Oetker, pentru care îi mulţumesc şi cu ajutorul cărora am pregătit această minunată ruladă. Vă doresc să vă bucuraţi din plin de luna cadourilor, de zăpadă, mese gustoase şi momente preţioase alături de cei dragi!

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri rase făină
  • 2 linguri praf Original Pudding cu ciocolată Dr. Oetker
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker
  • Crema:
  • 1 plic praf crema de vanilie Dr. Oetker
  • 50 g migdale
  • 80 g zahăr
  • 2 linguri zahăr pudră Dr. Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • esenţă de vanilie Dr. Oetker
  • esenţă de migdale Dr. Oetker
  • Glazură:
  • 1 plic glazură duo alb/negru Dr. Oetker

Mod de preparare

Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot.

Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu 3 linguri de zahăr.

Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.

Se combină cele două compoziţii, apoi se adaugă făina cernută cu praful de budincă.

Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.

Se coace la foc potrivit  pentru 15-20 de minute.

Când e gata se dă câteva minute la răcorit, după care se îndepărtează de pe hârtia de copt şi se rulează.

Laptele rece se mixează cu praful de cremă , în care se adaugă esenţele (după gust) şi pralina de migdale.

Blatul se derulează, se unge cu cremă, se rulează la loc şi se dă la frigider pentru 1 oră.

Se ornează cu glazura încălzită conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă Cristal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarlota Vlad

Postat de CookieMonster

Sarlota Vlad

Mousse de banane 1.  Gelatina se pune la hidratat 10 minute in 100 ml de apa rece 2.  Galbenusurile, zaharul si margarina se pun intr-un vas cu fund dublu, la foc moderat....

Citeste continuarea

Prajiturele cu crema de curmale

Postat de Lia1

Prajiturele cu crema de curmale

CREMA (umplutura) 1.Stafidele se pun la inmuiat in apa clocotita pentru jumatate de ora. 2.In acest timp cantariti nucile, le curatati bine de fragmentele lemnoase care obligatoriu exista....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2014, 21:29
arata f bine!
la 07.12.2014, 21:30
arata bine
la 07.12.2014, 21:35
Vai tuuuuuuuu
la 07.12.2014, 21:37
ce rulada frumoasa
la 07.12.2014, 21:37
ma bucur ca va place!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking