Ingrediente
- Umplutura:
- o mana de carne ( 200-250 g)
- o ceapa alba
- patrunjel verde tocat
- un ou
- o jumatate de morcov
- sare, piper dupa gust
- 100 g fulgi de quinoa
- Aluatul:
- 300 g faina
- 150 ml lapte
- 40 ml ulei masline
- sare
- o jumatate de lingurita de chimen
- 100 g faina de secara
- 4 grame drojdie
- un ou
Mod de preparare
Aluatul: intr-un bol am pus faina, drojdia, sarea, faina de secara. Le-am amestecat. Am pus peste acestea laptele caldut si am framantat un aluat mai moale. La final am adaugat uleiul de masline pe care l-am incorporat aluatului.
Umplutura
In 30 ml ulei incins am pus ceapa, morcovul ras pe razatoarea mica, sare, piper. Cand s-au calit putin am adaugat carnea. Am omogenizat. Am adaugat o ceasca de apa. Cand s-a fiert pe jumatate am adaugat fulgii de quinoa si am lasat sa scada mai bine. Am dat tigaia de pe foc, am adaugat un ou si am omogenizat. Am adaugat patrunjel verde tocat.
Asamblarea:
Din aluat am intins o foaie peste care am pus carnea. Am rulat. Am pus intr-o tava, am uns cu ou. Se pune la foc mediu pentru 40-45 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|