Ingrediente
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 3 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- 1 plic zahar vanilat
- crema:
- 200 ml frisca lichida
- 200 g ciocolata
- 100 g alune de padure macinate
- esenta rom
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema. Adaugam faina si cacaoa cernute impreuna, omogenizam, apoi adaugam albusurile amestecand usor de sus in jos. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit. Cand s-a copt punem foaia de rulada pe un prosop umed si rulam cat mai strans, apoi lasam la racit.
Ciocolata o punem pe baie de aburi pana devine ca o crema, lasam putin la racit. Intre timp mixam frisca, apoi adaugam in fir subtire ciocolata. Mixam pana la omogenizare, punem apoi 4-5 linguri alune macinate, esenta rom si amestecam usor cu o spatula. Lasam pentru ornat putina crema iar cu restul umplem foaia de rulada racita.
Ornam rulada cu crema ramasa si alune macinate. Lasam 2 ore la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|