Rulada cu cirese

Postat de andaoana in Prajituri
19 Iun 2015 | 4493 vizualizari
Rulada cu cirese

Imi place sa fac rulade si de aceea combin tot felul de chestii si incerc sa le fac sa arate cat mai apetisant . Aveam intr-un castron niste cirese amare ramase si care incepeau sa se strice, asa ca m-am gandit la rulada umpluta cu multe multe cirese.

Ingrediente

  • Aluat:
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -1 lingura cacao
  • -50 ml ulei
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • -250 g mascarpone(o cutie)
  • -250 ml frisca
  • -aproximativ 300 g cirese fara sambure

Mod de preparare

Ne pregatim o tava cu dimensiunea de 20x30 si incalzim cuptorul la 180 grade.

Intr-un vas punem ouale si incepem sa le batem cu mixerul la viteza mare pana se fac usor aerate, adaugam zaharul si batem in continuare ca sa se topeasca zaharul.

Adaugam faina, cacao, praful de copt si omogenizam, iar la final punem uleiul. Dupa ce adaugam uleiul nu mai trebuie amestecat mult .

Turnam in tava, nivelam si dam la cuptor pentru 15-20 minute .

Pana se coace rulada noastra pregatim un prosop de bucatarie curat. Cand este gata ,pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea, scoatem din cuptor, rasturnam pe prosop si rulam. Atentie ca sa o putem rula fara sa se rupa trebuie sa fie calda.

Lasam la racit.

Cand este rece rulada facem umplutura :

Intr-un bol punem frisca si mascarponele si batem pana cand se intareste . Daca doriti aici puteti adauga zahar , dar asta este in functie de gustul d-voastra.

Desfacem din prosop rulada si o umplem cu ¾ din crema. Nivelam bine umplutura si punem in mijloc cate cirese doriti. Rulati si asezati pe platou. Eu am pus atat de multe cirese si crema incat la rulada mea  doar s-a atins aluatul.  Cu restul de crema decorati dupa cum doriti.

Punem la rece si servim cu placere.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu cacao si jeleu de cirese

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cacao si jeleu de cirese

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul gold, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Puneti galbenusurile, apa, uleiul, esenta de rom si mixati...

Citeste continuarea

Desert rulada Napoleon

Postat de RODIMUR

Desert rulada Napoleon

Dacă folosiți aluat foietaj din comerț, trebuie să-l scoateți din congelator și să-l lăsați să se decongeleze natural. Se întind, pe rând, foile de aluat pe planșetă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2015, 10:26
Ce frumoasa ti-a iesit!!! si buna!!!
la 19.06.2015, 10:26
la 19.06.2015, 10:29
Arata foarte bine!
la 19.06.2015, 10:36
la 19.06.2015, 10:39
o bunatate!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking