Rulada cu creier

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
11 Feb 2011 | 8867 vizualizari
Rulada cu creier

Ingrediente

  • 70 g faina
  • 70 g unt
  • 350 ml lapte
  • 6 oua
  • 1 pachet branza Ementaler
  • 100 g sunca Praga
  • 200 g creier
  • 1 ceapa
  • ardei gras( mai multe culori)
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Creierul se tine 20 minute in apa rece apoi se curata de pielite. Ceapa se taie solzisori , se caleste in ulei se adauga apoi creierul , piper si se caleste pina creierul se albeste. Se adauga la sfarsit sare si doua oua batute. Mai amestecam de cateva ori pina se intaresc ouale. Dam creierul la rece.

Se face o rulada din untul care se pune la topit cu faina si se adauga laptele cite putin avand grija sa nu se faca cocoloase.
Patru albusuri le batem spuma. Galbenusurile le adaugam la compozitia de pe foc.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt punem rulada la cuptorul dinainte incalzit, sa se coaca. Cand este gata, asa calda o rulam in hartia de copt si o lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit o intindem pe masa si adaugam feliile de sunca, branza, ardeiul taiat feliute si tocanita de creier.Rulam cat de strans se poate si punem rulada la rece cateva ore( preferabil de seara pina a doua zi) apoi se taie felii ,se pune pe platou si se orneaza.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu creier" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada cu creier

Postat de postavaru

Rulada cu creier

Incepem cu pregatitul umpluturii de creier. Curatam ceapa si o taiem marunt iar ceapa verde o taiem rondele. Incingem intr-o tigaie uleiul si apa si cunem ceapa la inabusit. Adaugam apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2011, 08:14
Sidy ce idee minunata! super!
la 11.02.2011, 09:07
ce bine arata, cred ca i-ar place sotului meu
la 11.02.2011, 09:45
la 11.02.2011, 10:57
foarte faina ideea. Ne place mult creierul
la 11.02.2011, 12:00
bun creerul si ideea

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking