Rulada cu crema de lichior de oua

Postat de katty in Dulciuri
29 Dec 2016 | 2426 vizualizari
Rulada cu crema de lichior de oua

Bunatati pentru colindatori    

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 5 linguri faina

Crema:

  • 300 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 4-5 linguri lichior de oua ( Reteta aici http://www.bucataras.ro/retete/lichior-de-oua-80394.html

Mod de preparare

Punem frisca si cioolata rupta bucatele intr-un castron. Asezam castronul cu fundul pe o craticioara in care am pus putina apa si o punem la foc. Amestecam pana ciocolata se topeste si frisca se infierbanta. Dam jos si lasam amestecul sa se raceasca bine, mai intai la temperatura camerei, apoi la frigider.
Pregatim rulada. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Adaugam uleiul, apoi faina cernuta. omogenizam usor compozitia si o punem intr-o tava, pe hartie de copt. Coacem blatul de rulada, pana se aureste usor. Scoatem  blatul si il rulam pe lungime, cu tot cu hartie. Lasam rulada sa se raceasca.
Dupa ce crema s-a racit o  mixam pana se intareste. Cand este aproape gata adaugam lichiorul si o mixam in continuare pana se intareste. Derulam rulada, scoatem hartia si o ungem cu 3/4 din crema, restul pastrand pentru ornat.  Asezam rulada pe un platou si o ornam cu crema pastrata. Dam rulada la rece pana in momentul servirii, cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tort spirală şi o dublă aniversare

Postat de diaconta

Tort spirală şi o dublă aniversare

Crema de unt cu bezea elveţiana am pregatit-o cu o zi înainte,dupa reteta de aici .E o crema care necesita ceva timp si atentie,asa ca am preferat s-o pregatesc mai din timp. Blatul cu...

Citeste continuarea

Rulada KREM A LA KREM

Postat de ela

Rulada KREM A LA KREM

Batem albusurile cu un blat de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine.Adaugam si galbenusurile,praful de crema si la final uleiul si omogenizam bine.Tapetam o tava mai mare cu hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2016, 09:20
la 29.12.2016, 09:53
Ce bune trebuie sa fie
la 29.12.2016, 10:46
Super rulada!
la 29.12.2016, 11:29
la 29.12.2016, 11:53
Si mai buna !!!!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking