Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni

Postat de adela1981 in Prajituri
20 Feb 2012 | 4056 vizualizari
Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni

Ingrediente

  • Blat: 
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina  
  • Crema 1 (crema de vanilie)
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar  
  • 300 ml lapte
  • 50 gr amidon
  • esenta de vanilie
  •  50 ml frisca
  • 1 banana mica
  • 50 gr capsuni
  • 5 gr gelatina
  • Crema 2 (mouse de capsuni)  
  • 2 oua
  • 100 gr zahar  
  • 200 gr capsuni
  • 100 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • Decor:
  • 50 gr ciocolata alba
  • cateva bucati de capsuni

Mod de preparare

In primul rand coacem blatul, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu zaharul spuma, adaugam galbenusurile si mai batem, apoi adaugam pe rand faina si amestecam incet cu o paleta. Turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt (30/40) si coacem in cuptorul incalzit. Cand este gata copt, scoatem, indepartam hartia de copt si rulam pe un prosop curat, umed si lasam deoparte.

Pentru crema 1, punem laptele intr-o cratita pe foc, mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam amidonul. Mixam bine, apoi turnam laptele fierbinte, in fir subtire si amestecam continuu. Punem galbenusurile cu laptele pe foc si amestecam  incontinuu, pana ce se ingroasa.  Dupa ce s-a ingrosat, acoperim, cu folie alimentara, si lasam la racit.

Intre timp ne ocupam de crema 2: Batem ouale cu zaharul pe baie de abur, pana ce se ingroasa si lasam la racit. Capsunele se fac piure si se adauga la crema de oua racita. Hidratam gelatina in 3 linguri de apa rece 10 min, apoi dizolvam pe baie de abur si amestecam la crema de oua si capsuni. Batem frisca si incorporam in crema de capsuni, lasam la rece.

In crema  1, dupa ce s-a racit se adauga, gelatina  hidratata si dizolvata, se bate frisca si se incorporeaza la crema de vanilie. Banana si capsunile se taie in bucatele mici si se adauga la crema.

Asamblare: se desface rulada, intindem crema 1, adica cea de vanilie, iar deasuprea intindem crema 2. Rulam cu grija rulada sa nu iasa cremele si racim.  

Deasupra se topeste ciocolata alba si se stropeste sau se rade, eu am ras, si se decoreaza cu bucatele de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Postat de mirela0911

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Blatul: Nuca se prajeste apoi se taie mai marunt.  Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt. Se asaza nuca uniform. Se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...

Citeste continuarea

Desert prajitura trei culori

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura trei culori

Se freaca untul, zaharul tos, 3 galbenusuri+1 ou intreg, praful de copt, coaja de lamaie si faina si se obtine un aluat fraged. Se imparte aluatul in doua parti. Intr-o jumatate se incorporeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2012, 11:35
delicioasaaa
la 20.02.2012, 12:11
aromata si gustoasa
la 20.02.2012, 12:36
foarte bine arata
la 20.02.2012, 12:56
gustoasa
la 20.02.2012, 13:26
delicioasa

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking