Ruladă de căpsuni

Postat de LadyCrs in Prajituri
6 Mai 2012 | 4410 vizualizari
Ruladă de căpsuni

Răcoroasă, perfectă pentru o zi toridă de vară! M-am apucat de ea pe la 12 noaptea ....și cu o altă rețetă pentru blat...dar când să îl rulez s-a rupt... Și normal nu puteam dormi știind că nu am dus-o până la capăt...Și dă-i și caută altă rețetă! De data asta perfectă! :))

Ingrediente

  • BLAT :
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • un zahăr vanilat
  • o linguriță de făină
  • CREMA :
  • un plic de budincă de vanilie ( făcut cu 250 de ml lapte doar, pentru a fi mai consistentă crema)
  • 250 ml lapte
  • un pliculeț gelatină ( 10 g)
  • 250 ml frișcă lichidă
  • o esnță de portocale
  • căpșuni după gust
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru ruladă mixăm gălbenușurile cu zahărul și uleiul pînă se topește zahărul. Separat batem cele 4 albușuri cu un praf de sare. Adăugăm treptat făina amestecată cu cacao și apoi albușurile bătute spumă și amestecăm. Punem o foaie de copt în tava de la aragaz și întindem aluatul pe toată suprafața ( va ieși un aluat moale, pufos, subțire) și dăm la copt pentru 4 minute. După ce e gata îl scoatem pe un prosop umed sau presărat cu zahăr pudră și rulăm ușor pentru a nu  se rupe și lăsăm deoparte pentru a se răci.

Între timp facem crema pentru care procedăm astfel: gelatina și budinca o preparăm conform instrucțiunilor de pe ambalaj iar frișca o batem cu mixerul si adăugăm esența dupa gust. Amestecăm budinca cu gelatina iar după ce s-a răcit budinca punem și frișca.

Desfacem blatul, punem un strat generos de cremă, apoi căpșunile tăiate bucațele, rulăm și lăsăm la frigider 2-3 ore înainte de a fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de căpsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu crema de vanilie, capsuni si jeleu de menta

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu crema de vanilie, capsuni si jeleu de menta

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana incep sa devina spuma. Adaugati zaharul treptat, mixati pana bezeaua devine tare. Galbenusurile le amestecati cu uleiul si...

Citeste continuarea

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia. La final incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le bateti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2012, 14:44
prima servita
la 06.05.2012, 14:46
Ce bine arata!
la 06.05.2012, 16:00
super buna
la 06.05.2012, 17:21
ce pufoasa pare!
la 06.05.2012, 17:43
ce bine arata

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking