Ingrediente
- BLAT :
- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 3 linguri de făină
- un zahăr vanilat
- o linguriță de făină
- CREMA :
- un plic de budincă de vanilie ( făcut cu 250 de ml lapte doar, pentru a fi mai consistentă crema)
- 250 ml lapte
- un pliculeț gelatină ( 10 g)
- 250 ml frișcă lichidă
- o esnță de portocale
- căpșuni după gust
- zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru ruladă mixăm gălbenușurile cu zahărul și uleiul pînă se topește zahărul. Separat batem cele 4 albușuri cu un praf de sare. Adăugăm treptat făina amestecată cu cacao și apoi albușurile bătute spumă și amestecăm. Punem o foaie de copt în tava de la aragaz și întindem aluatul pe toată suprafața ( va ieși un aluat moale, pufos, subțire) și dăm la copt pentru 4 minute. După ce e gata îl scoatem pe un prosop umed sau presărat cu zahăr pudră și rulăm ușor pentru a nu se rupe și lăsăm deoparte pentru a se răci.
Între timp facem crema pentru care procedăm astfel: gelatina și budinca o preparăm conform instrucțiunilor de pe ambalaj iar frișca o batem cu mixerul si adăugăm esența dupa gust. Amestecăm budinca cu gelatina iar după ce s-a răcit budinca punem și frișca.
Desfacem blatul, punem un strat generos de cremă, apoi căpșunile tăiate bucațele, rulăm și lăsăm la frigider 2-3 ore înainte de a fi servită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de căpsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|