Rulada cu crema rapida

Postat de Ina in Prajituri
13 Apr 2010 | 19383 vizualizari
Rulada cu crema rapida

Este prajitura cea mai solicitata de colegele de serviciu. ( si cel mai usor de facut, pentru mine ) ;)

Ingrediente

  •  BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1plic praf de copt
  • 3 linguri nuca pisata
  • Esenta, optional ,
  • un praf de sare
  • CREMA:
  • 1 pachet  Creme’Ole cu gust de vanilie( sau orice alta crema care se prepara la rece )
  • 400 ml. lapte
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • Jumatate pachet gelatina
  • 50 g. nuca cocos

Mod de preparare

BLATUL:

Albusurile  se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata  si putina esenta .  Se tapeteaza tava  de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia  si se baga in cuptorul incins cca. 15-20 min. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ) Cand e gata  scoatem blatul rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata ( eventual  pe dosul altei tavi ) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt  il acoperim putin si-l lasam 5 minute sa se mai raceasca. Din cand in cand incercam sa desfacem blatul si-l rulam la loc, lasandu-l sa se raceasca. 

CREMA :

Preparam crema la rece cu lapte si zahar ( cum scrie pe plic ). Jumatate de plic de gelatina il dizolvam 2 linguri de apa,  incalzim gelatin pe foc pana se face o spuma  si-o turnam peste crema, mixand 2 minute. Apoi  adaugam nuca de cocos in crema si amestecam bine.

Cand blatul e aproape rece  il desfacem  cu grija  , il ungem cu un strat consistent de crema si formam rulada.

Rulada o glazuram cu ciocolata topita si o pudram cu nuca de cocos. Lasam la rece cateva ore apoi o portionam felii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema rapida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada rapida

Postat de Constelatialeu

Rulada rapida

Rulada : Separam albusurile de galbenusuri,batem albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare,adaugam galbenusurile ,omogenizam,la...

Citeste continuarea

Rulada rapida

Postat de Adele

Rulada rapida

Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri ,dupa care albusurile se bat bine cu un pic de sare,treptat se adauga zaharul si se continua pana devine o bezea tare.Se adauga galbenusurile ,se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2010, 22:38
Faina rulada! Ai incercat vreodata sa prepari Crem Ole cu 200 ml lapte si 200 ml frisca lichida? E buna buna si nu mai trebuie nici gelatina.
la 13.04.2010, 22:53
ce grozav arata!
la 13.04.2010, 22:59
cate oua?
la 13.04.2010, 23:01
da, miha, fac fel de fel de combinatii. Am pus putina gelatina ca-si face alta consistenta, dispare porozitatea cremei facut la rece, dar tot cremoasa ramane si se intinde bine
la 13.04.2010, 23:02
aaaa, ms! N-am vz ca nu mi-a luat ouale

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking