Ingrediente
- BLAT:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1plic praf de copt
- 3 linguri nuca pisata
- Esenta, optional ,
- un praf de sare
- CREMA:
- 1 pachet Creme’Ole cu gust de vanilie( sau orice alta crema care se prepara la rece )
- 400 ml. lapte
- 3-4 linguri zahar pudra
- Jumatate pachet gelatina
- 50 g. nuca cocos
Mod de preparare
BLATUL:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata si putina esenta . Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins cca. 15-20 min. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ) Cand e gata scoatem blatul rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata ( eventual pe dosul altei tavi ) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt il acoperim putin si-l lasam 5 minute sa se mai raceasca. Din cand in cand incercam sa desfacem blatul si-l rulam la loc, lasandu-l sa se raceasca.
CREMA :
Preparam crema la rece cu lapte si zahar ( cum scrie pe plic ). Jumatate de plic de gelatina il dizolvam 2 linguri de apa, incalzim gelatin pe foc pana se face o spuma si-o turnam peste crema, mixand 2 minute. Apoi adaugam nuca de cocos in crema si amestecam bine.
Cand blatul e aproape rece il desfacem cu grija , il ungem cu un strat consistent de crema si formam rulada.
Rulada o glazuram cu ciocolata topita si o pudram cu nuca de cocos. Lasam la rece cateva ore apoi o portionam felii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema rapida" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|