Rulada cu dovleac

Postat de dicarmencitta1957 in Prajituri
14 Apr 2010 | 4930 vizualizari
Rulada cu dovleac

by dicarmencitta1957 Aceasta rulada este preferata baietilor mei.

Ingrediente

  • 600 gr faina alba
  • 150 gr unt
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama stoarsa de la o lamaie
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 gr)
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 kg dovleac ras (pentru umplutura).

Mod de preparare

 Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o lamaie, apoi vom adauga faina, peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam drojdia,cu putin zahar si un praf de sare. Amestecam, pana se va face o coca elastica, dar nu prea tare. Aceasta coca, o vom lasa circa 20-30 minute sa se odihneasca. Intre timp vom curata dovleacul, il vom baga la robot, pentru a-l marunti si apoi il vom cali intr-o cratita, in care vom adauga zahar, dupa preferinte (cat dorim de dulce). Eu am adaugat la calit dovleacul si 2 linguri de ulei de masline extravirgin, ca sa nu mai fie apos. Zeama care se lasa de la dovleac se va transforma intr-o pasta. Dupa cel putin 30 de minute vom imparti coca in 3 parti si vom face 3 suluri. Pe prima foaie vom pune 1/3 din dovleacul calit, vom impaturi primul sul si-l vom pune in tava la cuptor pentru cel putin 45 de minute. La inceput vom lasa focul incet, iar dupa 30 de minute vom mari un pic flacara la cuptor. Pentru a nu se incruzi, le lasam sa se raceasca in cuptor. Acest strudel se poate servi cu cateva cubulete de ciocolata si un pahar de suc din fructe. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

Postat de S_I_D

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

Iata cum se prepara Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba Am inceput cu alunele pe care le-am prajit 3-4 minute intr-o tigaie dupa care le-am maruntit. Am batut albusurile...

Citeste continuarea

Desert rulada cu dovleac

Postat de MotanLaOale

Desert rulada cu dovleac

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2010, 23:10
felicitari arat grozav,nu am mancat nicoodata dar aerat atre bine,cu siguranta e foarte gustoasa,5 furculite doamna carmen
la 14.04.2010, 23:12
vad ca nu ma lasa inca sa dau furculitete mai dureaza putin probabil pana regleaza bucataras ............socotelile
la 14.04.2010, 23:13
Arata tare bine! am si eu dovleac ras in congelator si vreau sa fac ceva cu el! e o idee super buna!
la 14.04.2010, 23:29
vai cum arata
la 14.04.2010, 23:44
gata sa rezolvat si cu furculite

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking