Rulada cu dulceata de capsuni

Postat de Maria68 in Dulciuri
19 Iun 2012 | 3823 vizualizari
Rulada cu dulceata de capsuni

Este o reteta de rulada deosebit de gustoasa si foarte usor de preparat. Foarte bine se poate folosi orice alt tip de dulceata;de cirese, de visine, caise.......etc, depinde de preferintele fiecaruia. Din aceste ingrediente ne iese o rulada, cei drept cam mica - 8-10 felii. Daca dorim putem sa dublam cantitatea de ingrediente.

Ingrediente

  • Pentru foaia de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 40 g unt topit
  • un plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • Pentru umplutura:
  • 300 g dulceata de capsuni
  • zahar pudra

Mod de preparare

Ouale le separam. Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat(in ploaie). Dupa care se adauga galbenusurile frecate cu sare si continuam sa batem in continuare. Untul il topim si il lasam la racit. Dupa ce s-a racit il turnam peste compozitie. La final, adaugam faina cernuta, amestecam usor si turnam intr-o tava (nu prea mare) tapetata cu hartie pentru copt. Compozitia o intindem uniform si introducem tava in cuptorul incalzit.

Dupa ce s-a copt foaia de rulada(cca. 35-40min) , se scoate din cuptor si rulam cu hartia. Se acopera cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit, se desface hartia si se umple cu dulceata( pe care o lasam la temperatura camerei, pentru a putea fi intinsa cu usurinta), se ruleaza si o pudram din belsug cu zahar.

Va pot asigura ca este o rulada super delicioasa!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu crema de branza si dulceata de capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu crema de branza si dulceata de capsuni

Blatul: Separati ouale, bateti galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le mixati cu sarea pana devin spuma. Le incorporati in...

Citeste continuarea

Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti

Postat de gaby_d

Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu sarea, adaugand treptat zaharul. Adauga cele doua linguri de apa fierbinte si mixeaza la viteza maxima 30 sec. Adauga apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2012, 13:56
te invidiez Maria,mie nu-mi iese foaia de rulada cum trebuie
la 19.06.2012, 13:58
la 19.06.2012, 14:02
Mersi Claudia, te rog s-o incerci pe asta, pentru ca sigur o sa-ti iasa!Am incercat si eu tot felul de retete, dar pot sa spun cu mana pe inima ca e singura care mi-a iesit din prima
la 19.06.2012, 14:02
Multumesc Mena
la 19.06.2012, 14:39
imi place mult rulada ta!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking