Rulada cu dulceata

Postat de Dya in Prajituri
17 Mar 2011 | 10939 vizualizari
Rulada cu dulceata

Inspirata de reteta pentru "Rulada cu cafea si caramel", postata de catre Dia (careia ii multumesc!) va propun astazi o alta varianta, la fel de gustoasa, care sper sa va placa, desi capitolul ornare nu e spectaculos!

Ingrediente

  • Blatul
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 plic praf de copt,
  • 150 ml lapte dulce, 
  • zahar vanilat si o sticluta cu esenta de vanilie
  • Crema
  • 4 linguri zahar,
  • 250 ml lapte dulce,
  • 3 galbenusuri,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 plic cu praf de budinca de vanilie sau capsuni,
  • esente: 1 plic zahar vanilat si o sticluta cu esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina
  • dulceata (eu am folosit de mure, de visine si de coacaze)

Mod de preparare

Modul de pregatire a blatului:

Incepem prin separarea oualor:  mixam albusurile impreuna cu  zaharul, pana cand obtinem o spuma cu o consistenta tare (ca la bezele), in timp ce galbenusurile le amestecam cu cele doua linguri de ulei, incorporandu-le in albusuri. Adaugam apoi esentele si faina cernuta impreuna cu praful de copt,  omogenizand compozitia. Se pune la cuptor (incins in prealabil)  intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 15-20 de minute. Cand blatul este copt se scoate si se pune, cu tot cu hartie, pe un prosop umed pentru 10 minute, apoi se ruleaza si se lasa la racit. (hartia de copt se scoate doar dupa ce blatul s-a racit complet; daca nu folositi hartie de copt, inainte de a rula blatul se pudreaza cu zahar pentru a nu se lipi)

Modul de pregatire a Cremei:

Mixam frisca impreuna cu esentele si cu un pliculet de intaritor (de preferat) si o pastram la rece. Pregatim apoi gelatina pe care o vom pune la hidratat intr-o cescuta cu apa rece (veti gasi instructiunile pe plic).

Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam galbenusurile amestecate cu 2-3 linguri de lapte cald, cu praful de budinca si cu cele 4  linguri de zahar. Lasm sa fiarba impreuna pana cand se ingroasa, amestecand continuu pentru a nu se arde. Cand budinca s-a racit, cat de cat, adaugam gelatina, omogenizam compozitia si o pastram la rece pentru aproximativ o ora. Cand budinca s-a racit complet o amestecam cu frisca, omogenizand intreaga compozitie.

Acum putem trece la pregatirea ruladei!

Desfacem blatul, cu atentie, intindem crema de frisca si budinca, adaugam dulceata si apoi il rulam. Daca  ne-a mai ramas crema putem "tapeta"  si exteriorul, ornand in functie de preferinte!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara

Postat de andaoana

Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara

Blat Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt. Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C. Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2011, 11:26
valeuuuu ce bine poate arata
la 17.03.2011, 11:29
superr
la 17.03.2011, 11:31
super
la 17.03.2011, 11:37
Va multumesc fete frumoase! Nu ma asteptam sa va placa prea mult, pentru ca nu m-am ocupat si de partea estetica cum ar fi trebuit
la 17.03.2011, 11:50
ce bunatateee

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking