Rulada cu ficat de curcan

Postat de mamaieelena in Curcan
11 Mai 2012 | 5753 vizualizari
Rulada cu ficat de curcan

De cand am vazut la rocsi rulada am dorit sa o fac si eu si iata cum? Multumesc rocsi.

Ingrediente

  • 500g ficat de curcan
  • 8 oua
  • 4 linguri cu gris
  • 20 buc.masline negre (aproximativ)
  • 3 linguri cu seminte crude de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 lingura si jumatate patrunjel verde tocat
  • 1 lingura si jumatate marar verde tocat
  • 5 sferturi de gogosar murat rosu
  • 4 cepe medii
  • 1/2 ardei gras capia verde
  • 1 lingura de telina tocata
  • 150 g smantana
  • 1 morcov potrivit(150g)
  • 50ml.ulei pentru prajit
  • 1 pachet cu foietaj de 270 g

Mod de preparare

Ficatul se taie bucati ceva mai mici ,se spala si se pune intr-o sita la scurs. Legumele se curata si se toaca julienne, ceapa, morcovul, telina, ardeiul si se pun in uleiul incins din wok. Se lasa la calit, se adauga sare si putin piper. Cand legumele sunt putin moi se pune ficatul peste ele lasand sa se patrunda putin. Se da deoparte la racit, dar intre timp se pregatesc celelalte; maslinele spalate si scurse bine de apa, gogosarul taiat fasii pe lungimea lui. Cand compozitia din wok s-a mai racit se vor adauga si celelalte ingrediente. La sfarsit insa trebuie gustat de sare si piper daca mai este necesar tinanad cont de faptul ca legumele sunt dulci.

Intr-o tava de cozonac se pune foaia de foietaj si se taie surplusul de aluat, cu un polonic se pune din compozitie repartizand ficatul egal pe suprafata tavii. Se da la cuptorul incins la 200 grade 45 de minute, dar cand este rumen pe deasupra si aluatul se desprinde de tava este gata.

Se da la rece si numai cand este complet rece se poate taia si servi. Este foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ficat de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada de pateu de casa cu unt aromat

Postat de Poliana

Rulada de pateu de casa cu unt aromat

Asadar, luam 500gr de ficat (eu am vrut sa fie de curcan, si asa a fost) si le fierbem in apa cu sare pentru 20 de minute. Scurgem ficatul de apa si-l lasam putin la odihnit, la racoare ar fi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2012, 21:45
ce bunatate
la 11.05.2012, 22:03
la 11.05.2012, 22:47
interesant si bun!
la 11.05.2012, 22:47
gurita_ta multumesc
MotanLaOale multumesc
la 11.05.2012, 22:50
cred ca e delicioasa

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking