Rulada cu jeleu de fructe si crema de branza

Postat de Creatsa in Prajituri
22 Mai 2014 | 5748 vizualizari
Rulada cu jeleu de fructe si crema de branza

Aveam o cutie de branza si ceva fructe si nu stiam ce sa fac cu ele.M-am gandit la aceasta rulada cu crema de branza si a iesit ceva foarte delicios si usor de facut!Din cand in cand mai am si eu timp sa ii rasfat pe ai mei cu ceva bun...

Ingrediente

  • Blat rulada:
  • 5 oua
  • 3 linguri apa rece
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 plic vanilie
  • Jeleu de fructe:
  • 150 g capsuni
  • 50 g mix fructe de padure
  • 4 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • 2 linguri rase de amidon
  • Crema de branza:
  • 250 g branza proaspata Delaco
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lgta gelatina+2 linguri apa rece

Mod de preparare

Pentru foaia de rulada am separat albusurile de galbenusuri.

Am mixat albusurile cu apa si un praf de sare pana au devenit spuma.

Am adaugat zaharul,lingura cu lingura,si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa.

Am cernut faina si am incorporat-o si pe ea ,amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.

La final am adaugat vanilia.

Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt foaia de rulada timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit.

Pe o bucata de hartie de copt(mare cat foaia de rulada ) am presarat zahar pudra.

Foaia fierbinte am pus-o peste zaharul pudra iar apoi am dezlipit cu grija hartia de copt de pe blat.

Am rulat strans si am lasat-o la racit in hartie.

Intre timp am preparat jeleul de fructe.

Am taiat capsunile in cuburi apoi le-am amestecat cu zaharul si mixul de fructe de padure.

Le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba 2-3 minute pana s-au inmuiat si s-a topit zaharul.

Am dizolvat amidonul in apa apoi l-am adaugat peste fructe amestecand continuu pana se ingroasa.

Am lasat jeleul la racit .

Pentru crema am amestecat crema de branza cu zaharul si zaharul vanilat.

Am hidratat gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi am topit-o (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste branza.

Am mixat frisca (nu foarte tare,doar cat sa prinda consistenta) si am amestecat-o cu branza.

Am desfacut foaia de rulada si am uns-o cu jeleul de fructe.

Peste jeleu am pus crema de branza si am rulat din nou .

Am dat rulada la frigider pentru minim 3-4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu jeleu de fructe si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

Postat de RuxyRux

Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

Zmeura aleasa, spalata si scursa, se pune intr-un bol, se adauga peste ea zaharul( 5 linguri), vanilia, sampania si sucul de portocala si se pune la frigider. Intr-un craticioara se pun...

Citeste continuarea

Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Postat de xana

Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele, lamaia felii, lichiorul Amaretto si putina apa si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2014, 18:54
minunata..
la 22.05.2014, 18:55
la 22.05.2014, 18:57
buna buna
la 22.05.2014, 19:10
delicioasa!!
la 22.05.2014, 19:14

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking