Rulada cu muschi de porc si pesto de leurda

Postat de mihaelastanescu in Porc
16 Noi 2017 | 2263 vizualizari
Rulada cu muschi de porc si pesto de leurda

O reteta de rulada cu muschi de porc pentru mese festive.

Ingrediente

  • 1 ciolan proaspat de porc
  • 1 muschiulet de porc mediu
  • piper rosu, verde, alb, negru
  • cimbru
  • condiment pentru carne de porc
  • sos de soia 2 linguri
  • ulei masline 3 linguri
  • 300 g frunze leurda spalata si scursa de apa
  • 50 g seminte de pin
  • 50 g faina de migdale
  • 75 ml ulei de masline (eu am folosit ulei cu busuic si usturoi)
  • Sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru pesto de leurda

Intr-un blender amestecati  frunzele, semintele de pin si migdalele pentru cateva secunde, apoi adaugati si uleiul (in mai multe transe) si continuati maruntirea pana ce obtineti un piure cu consistenta cremoasa, fara sa curga.
Cantitatea rezultata de pesto este destul de mare, asa ca va sfatuiesc sa o puneti intr-un borcan, iar deasupra sa turnati 1-2 linguri de ulei de masline pentru a se pastra mai bine la frigider.

Pentru rulada de porc

Dezosati ciolanul si taiati si muschiul pe jumatate (ca in foto), apoi condimentati carnea. Rulati cu atentie muschiul in interiorul ciolanului. Legati stras carnea cu ajutorul unei ate pentru carne. Puneti rulada int-un vas cu apa (aproximativ 100 ml) si inveliti vasul cu folie de aluminiu. 

Dati la cuptor la foc mic pentru 2 h, iar ultima jumatatate de ora, indepartati folia pentru a se rumeni. Inainte cu 45 de min, am adaugat in vas legumele ( pastarnac, morcovi si cartofi noi, in prealabil fierti in apa cu sare cca 15 min).
Timpul de coacere difera in functie de cantitatea de carne, de cuptor (electric sau gaz) asa este bine sa verificati carnea din cand in cand. 
Spor la gatit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu muschi de porc si pesto de leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

Postat de gurita_ta2005

Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

Intr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit. Se adauga vinul...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc in crusta de nuci si migdale cu garnitura de cus-cus

Postat de simona72

Muschiulet de porc in crusta de nuci si migdale cu garnitura de cus-cus

Muschiuletul se spala se usuca cu prosoape de hartie, se unge cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Nucile si migdalele se rasnesc nu foarte marunt. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2017, 15:06
la 20.11.2017, 20:30
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking