Rulada cu muschi de porc si pesto de leurda

Postat de mihaelastanescu in Porc
16 Noi 2017 | 2282 vizualizari
Rulada cu muschi de porc si pesto de leurda

O reteta de rulada cu muschi de porc pentru mese festive.

Ingrediente

  • 1 ciolan proaspat de porc
  • 1 muschiulet de porc mediu
  • piper rosu, verde, alb, negru
  • cimbru
  • condiment pentru carne de porc
  • sos de soia 2 linguri
  • ulei masline 3 linguri
  • 300 g frunze leurda spalata si scursa de apa
  • 50 g seminte de pin
  • 50 g faina de migdale
  • 75 ml ulei de masline (eu am folosit ulei cu busuic si usturoi)
  • Sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru pesto de leurda

Intr-un blender amestecati  frunzele, semintele de pin si migdalele pentru cateva secunde, apoi adaugati si uleiul (in mai multe transe) si continuati maruntirea pana ce obtineti un piure cu consistenta cremoasa, fara sa curga.
Cantitatea rezultata de pesto este destul de mare, asa ca va sfatuiesc sa o puneti intr-un borcan, iar deasupra sa turnati 1-2 linguri de ulei de masline pentru a se pastra mai bine la frigider.

Pentru rulada de porc

Dezosati ciolanul si taiati si muschiul pe jumatate (ca in foto), apoi condimentati carnea. Rulati cu atentie muschiul in interiorul ciolanului. Legati stras carnea cu ajutorul unei ate pentru carne. Puneti rulada int-un vas cu apa (aproximativ 100 ml) si inveliti vasul cu folie de aluminiu. 

Dati la cuptor la foc mic pentru 2 h, iar ultima jumatatate de ora, indepartati folia pentru a se rumeni. Inainte cu 45 de min, am adaugat in vas legumele ( pastarnac, morcovi si cartofi noi, in prealabil fierti in apa cu sare cca 15 min).
Timpul de coacere difera in functie de cantitatea de carne, de cuptor (electric sau gaz) asa este bine sa verificati carnea din cand in cand. 
Spor la gatit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu muschi de porc si pesto de leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Coaste lipicioase la cuptor

Postat de eumimi

Coaste lipicioase la cuptor

Pregatim amestecul cu bulion, sare, piper, ardei boia si ghimbir cu care vom unge coastele de porc. Le punem in tava si adaugam 1 cana de supa de pui sau de apa. Usturoiul il curatam de coaja...

Citeste continuarea

Coaste afumate cu varza fiarta

Postat de Constelatialeu

Coaste afumate cu varza fiarta

Mai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2017, 15:06
la 20.11.2017, 20:30
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking