Ingrediente
Pentru foaie:
- 450 g spanac congelat (1 punga),
- 5 oua,
- 10 linguri faina,
- 1/2 lingurita sare.
Pentru crema:
- 200 g crema de branza natur (Delaco am folosit eu),
- 200 g telemea,
- 60 g branza de oi (cas pus cu sare pentru iarna),
- 1 conserva de porumb.
Mod de preparare
Pregatim intai foaia de rulada: punem spanacul la scurs, intr-o sita (trebuie sa fie foarte bine scurs); mixam ouale cu sarea, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina si o incorporam in spuma de ou, dupa care adaugam si spanacul scurs; amestecam cu grija.
Tapetam o tava (40/30) cu hartie de copt si turnam compozitia pregatita; uniformizam. Coacem, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 15-20 de minute; intepam cu o scobitoare blatul, daca este copt scobitoarea o sa iasa curata.
Scoatem tava din cuptor, asteptam 1 minut dupa care rulam blatul impreuna cu foaia pe care s-a copt. Lasam la racit.
Radem telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mici, la fel si branza de oi; mixam cele doua impreuna cu crema de branza, pana obtinem o crema fina. Eu am pus si o lingura de smantana, care era tare gustoasa si nu m-am putut abtine :)
Incorporam in crema boabele de porumb (dupa gust), bine scurse. Cu crema obtinuta umplem foaia de rulada. Rulam cu grija, infasuram rulada in folie de plastic si o transferam la frigider. O taiem dupa ce a stat minim 3 ore la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu spanac si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|