Rulada cu spanac si crema de branza

Postat de Xandrinne in Aperitive / Garnituri
3 Ian 2015 | 4856 vizualizari
Rulada cu spanac si crema de branza

O minunata rulada, pufoasa, usoara, gustoasa, pe care eu nu am mai preparat-o pana acum, dar care mi-a placut foarte mult! Reteta am gasit-o pe blogul Adrianei.

Ingrediente

Pentru foaie:

  • 450 g spanac congelat (1 punga),
  • 5 oua,
  • 10 linguri faina,
  • 1/2 lingurita sare.

Pentru crema:

  • 200 g crema de branza natur (Delaco am folosit eu),
  • 200 g telemea,
  • 60 g branza de oi (cas pus cu sare pentru iarna),
  • 1 conserva de porumb.

Mod de preparare

Pregatim intai foaia de rulada: punem spanacul la scurs, intr-o sita (trebuie sa fie foarte bine scurs); mixam ouale cu sarea, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina si o incorporam in spuma de ou, dupa care adaugam si spanacul scurs; amestecam cu grija.

Tapetam o tava (40/30) cu hartie de copt si turnam compozitia pregatita; uniformizam. Coacem, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 15-20 de minute; intepam cu o scobitoare blatul, daca este copt scobitoarea o sa iasa curata.

Scoatem tava din cuptor, asteptam 1 minut dupa care rulam blatul impreuna cu foaia pe care s-a copt. Lasam la racit.

Radem telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mici, la fel si branza de oi; mixam cele doua impreuna cu crema de branza, pana obtinem o crema fina. Eu am pus si o lingura de smantana, care era tare gustoasa si nu m-am putut abtine :)
Incorporam in crema boabele de porumb (dupa gust), bine scurse. Cu crema obtinuta umplem foaia de rulada. Rulam cu grija, infasuram rulada in folie de plastic si o transferam la frigider. O taiem dupa ce a stat minim 3 ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu spanac si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada cu crema de branza

Postat de panacris

Aperitiv rulada cu crema de branza

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se pun câte două gălbenușuri, albușurile se vor pune în vasul mixerului. Cele...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Postat de panacris

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Într-o tigaie se pune uleiul de struguri la încins împreună cu usturoiul mărunțit, cca. 3 minute la foc iute, apoi se adaugă piureul de spanac congelat, se completează cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2015, 10:34
la 03.01.2015, 10:44
Foarte buna si arata tare bine! Ma gandesc ca pt viitorul aperitiv pe care-l voi face sa pun struguri in crema de branza...
la 03.01.2015, 10:56
Un apritiv bun
la 03.01.2015, 10:58
Super!
la 03.01.2015, 11:23

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking