Ingrediente
- Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri cu zahăr
- 6 linguri cu făină
- o linguriță cu zeamă de lămâie
- o linguriță cu extract de vanilie
- coloranți alimentari în culorile curcubeului
- Ingrediente pentru umplutura de brânză:
- 150 g brânză proaspătă de vaci
- 100 ml frișcă
- 70 ml lichior de ouă
- o lingură cu miere de albine
- 50 g ciocolată albă
- o linguriță cu extract de vanilie
Mod de preparare
Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de lămâie. Gălbenușurile le-am mixat cu zahărul și extractul de vanilie până când acesta s-a dizolvat.
Am răsturnat gălbenușurile peste spuma de albușuri și am început să presat treptat făina cernută. Am mixat la viteza minimă până când am încorporat toată făina.
Am împărțit compoziția obținută în 6 părți egale adăugând apoi colorant de diferite culori. Am pus fiecare culoare în câte o pungă. Se pot folosi poșuri de unică folosință, însă eu nu am mai avut.
Am încins cuptorul. Am tapetat o tavă mare ( dimensiunea de 40/30 ) cu hârtie de copt și având o foarfecă la îndemână am tăiat, pe rând, vârful fiecărei pungi și am umplut rapid tava. M-am jucat apoi cu mânerul unei furculițe pentru a da ruladei un aspect mai interesant.
Am copt blatul timp de 7 minute la 150 de grade.
Am rulat blatul cât încă a fost cald. L-am lăsat să se răcească.
Între timp m-am ocupat de cremă. Am bătut frișca până când a început să se brânzească. Am adăugat brânza, extractul de vanilie și lichiorul de ouă și am mixat până când compoziția a devenit cremoasă. Am mărunțit ciocolata și am adăugat-o împreună cu mierea peste crema de brânza.
Am omogenizat și am lăsat-o la rece până când blatul s-a răcit complet.
În final, am întins crema de brânză pe blatul colorat, am rulat cu grijă și l-am pus la rece pentru 2-3 ore.
Poftă bună!
P.S. Mulțumesc tuturor celor care vor înțelege ideea preparării acestei rulade! Știu că vor exista mulți cârcotași, mă aștept la asta și-mi asum prepararea ei. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
|