Rulada de curcan

Postat de Oana in Curcan
3 Mai 2009 | 24869 vizualizari
Rulada de curcan

O combinatie minunata de culori si arome, rulada de curcan este deosebita! I-am pregatit-o in dupa-amiaza aceasta sotului :)

Ingrediente

  • un piept de curcan
  • o ceasca de spanac congelat
  • o ceapa verde
  • o ceasca de ciuperci feliate
  • un ardei capia
  • o ceasca de telemea rasa
  • 50 g unt
  • 100 g kaizer
  • sare
  • piper
  • crengute de cimbru proaspat
  • ulei de masline
  • cateva linguri cu pesmet

Mod de preparare

Pieptul de curcan se dezoseaza, al meu a fost de tzara, apoi se bat cele doua jumatati cu ciocanul de snitele, bine de tot, pana se obtin doua felii mari si subtiri.

Branza rasa se amesteca cu 25 g de unt moale si marar tocat.

Spanacul se caleste in untul ramas si putina apa, impreuna cu ceapa verde tocata, pana s eimnoaie, cam 10 minute, apoi se lasa la racit.

Kaizerul se taie felii subtiri ca niste bastonase, iar ardeiul capia la fel, pe lung.

Acum sa facem rulada! Se lasa o margine de un deget, apoi se pune un rand de ciuperci, unul de spanac, unul de ardei, branza si kaizer, lasand iar o margine libera. Se ruleaza pe lung bucata de carne, apoi se leaga cu sfoara.

Ies doua rulade care se aseza intr-un vas termorezistent, se condimenteaza cu sare si piper, crengutele de cimbru se prind pe sub sfoara, apoi se ung ruladele cu uleiul de masline si se toarna pesmet din belsug. Se adauga si o ceasca de apa in tava, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor, la foc mediu, 40 de minute.

Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa 10 minute la rumenit. Se indeparteaza cu atentie sfoara si betisoarele de cimbru si se poate servi cu legume.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

Postat de Bucataras

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

 Iata cum se prepara Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun Pregătirea pieptului de curcan - Tăiem pieptul de curcan pe jumătate și îl crestăm apoi ușor,...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, adaugati praful de copt, sarea si amestecati. Bateti oul spuma, il adaugati peste faina. Turnati laptele si uleiul, framantati pana obtineti un aluat omogen....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2009, 00:13
5 furculite de la mine.Imi inchipui cat a fost de gustoasa!
la 16.05.2009, 00:15
5 furculite de la mine.Imi inchipui cat a fost de gustos preparatul tau!
la 16.05.2009, 05:30
este papa-bun,dar "margelele "acelea portocalii care nu sunt trecute in retetar,nu sunt morcovi aaaaaaaaa,italienesti congelati? doresc sa stiu ca sa o pot face,asta este!!!
la 25.11.2009, 20:48
Alina, morcovii erau garnitura, nu am trecut garnitura la ingrediente
la 14.12.2013, 10:06

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking