Rulada de curcan cu merisoare

Postat de Oana in Curcan
2 Dec 2012 | 10749 vizualizari
Rulada de curcan cu merisoare

Perfecta pentru masa de Craciun!

Ingrediente

  • un piept de curcan de 1 kg
  • 200 gr bacon
  • o ceapa
  • 3 fire deceapa verde
  • 200 gr merisoare uscate
  • o legatura de patrunjel
  • 100 gr bagheta de paine
  • un ou
  • sare si piper 
  • cateva linguri cu ulei
  • Pentru sos:
  • 3 linguri gem de merisoare
  • 50 ml vin rosu
  • o lingurita de zahar brun
  • un baton de scortisoara
  • o steluta de anason
  • 5 cuisoare

Mod de preparare

Se prepara mai intai umplutura pentru rulada. Baconul se feliaza si se soteaza cu ceapa taiata cubulete si ceapa verde taiata rondele, impreuna cu 2 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se stinge focul si se lasa la racit. Painea se sfarama la robot. Intr-un castron se amesteca baconul cu ceapa, painea, patrunjelul taiat marunt, mersioarele si oul. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pieptul de curcan se spala, se sterge cu prosoape de hartie si se cresteaza din loc in loc, sa aiba peste tot aproximativ aceeasi grosime. Se pune umplutura la mijloc si se ruleaza cu grija. Cu ajutorul unei sfori se leaga rulada bine, sa nu iasa umplutura in timpul coacerii. Se aseaza rulada intr-un vas de iena, se stropeste cu ulei si se presara sare si piper. Se pune un pahar cu apa in tava (sau supa de legume), se acopera tava cu folie de aluminiu si se coace 30 de minute. Eu am pus pe langa rulada niste cartofiori intregi si am mai lasat apoi la cuptor, la foc mic, inca 30 de minute.

Pentru sos: se dau in clocot gemul cu vinul, se adauga zaharul si mirodeniile si se fierbe putin, pana incepe sa se ingroase. La final se scot cuisoarele si scortisoara din sos.

Se serveste rulada cu sos de merisoare si cartofi cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada din piept de curcan cu merisoare

Postat de Oana

Rulada din piept de curcan cu merisoare

Mai intai pregateste umplutura pentru rulada, e foarte simplu! Toaca marunt ceapa uscata si ceapa verde, incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza pana se inmoaie. Adauga apoi baconul taiat...

Citeste continuarea

Rulada fructata din piept de curcan

Postat de Sidy

Rulada fructata din piept de curcan

Caisele taiate marunt, impreuna cu merisoarele se pun la sotat in unt. Cand untul scade , adaugam vinul si taria si lasam sa fiarba 20 de minute pina mai scade din compozitie. Pieptul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2012, 15:20
ioi!!! ete cine a venit pe la noi! sa vezi si sa nu crezi!! ))))). ce bine arata!
la 02.12.2012, 15:23
fain arata
la 02.12.2012, 15:28
la 02.12.2012, 15:29
Ce bunatati ai gatit Onutule!
la 02.12.2012, 15:42
arata tare de tot

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking