Ingrediente
- bucata de carne impanata, de la burta cca 2 kg
- bucatele de carne macra, taiate fasioare
- condimente - aici fiecare jongleaza cu ce condimente vrea ( cimbru, boia iute, piper, usturoi pudra )
- cca 100 ml ulei
- sare
- praporul de la porc
- zeama de varza
- boabe de piper
- foi de dafin
Mod de preparare
Am impartit bucata de carne in doua si am taiat-o in asa fel incat sa nu fie foarte groasa (bucata de la burta e impanata si nu foarte groasa, se poate ''extinde'' destul de mult). Intr-un castron, punem condimentele si le amestecam cu uleiul, apoi cu o pensula, le intindem pe toata suprafata bucatii de carne, apoi tavalim si bucatele de carne si le asezam pe suprafata bucatii de carne. Intindem praporul, asezam bucata de carne si apoi o rulam cat mai strans. Legam cu sfoara. Asezam bucatile intr-un tuci mai mare, turnam zeama de varza , adaugam boabe de piper si foi de dafin. Lasam sa fiarba cca. 1 si 1/2 ore, apoi scoatem rulada, lasam sa se raceasca si apoi o punem in afumatoare, la afumat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc fiarta si afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|