Ingrediente
- un piept de pui dezosat
- un ardei capia rosu
- 150 gr cascaval
- sare dupa gust
- un ou mare
- o cescuta cu malai
- 2-3 frunzulite de busuioc verde
Mod de preparare
Pentru un gust mai intens, coacem usor ardeiul capia. Ulterior il curatam de coaja si de seminte.
Intre timp, cu ajutorul ciocanului de carne, fragezim pieptul de pui. Il saram dupa gust si presaram putin cascaval pe toata suprafata acestuia.
Ardeiul capia il umplem cu restul de cascaval (ras) si amestecat cu busuiocul tocat marunt.
Il "infasuram" apoi in pieptul de pui, avand grija sa fie bine strans. Eventual va puteti folosi de cateva scobitori sau de ata/sfoara (de bucatarie) pentru a lega carnea.
Rulada astfel obtinuta o trecem prin oul batut spuma si prin malai, atat cat sa prinda o crusta uniforma.
O coacem pentru 30-40 de minute la o temperatura de 150 de grade.
Se serveste calda sau rece, este la fel de buna. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|