Rulada din carne de strut cu legume

Postat de oanapl in Mancaruri cu carne
14 Feb 2017 | 2945 vizualizari
Rulada din carne de strut cu legume

Cu ceva timp in urma, mi s-a oferit sansa de a testa carnea de strut. Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi. Un studiu recent al USDA a comparat valorile nutritive ale carnii de pui, vita si strut. Studiul indica foarte clar ca, pe langa celelalte tipuri de carne, carnea de strut este net superioara din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate, deoarece contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol. Noua ne-a placut foarte mult aceasta rulada. Daca aveti ocazia sa o achizionati, v-o recomand cu drag.

Ingrediente

  • 1kg carne de strut
  • 8-10 felii bacon
  • 80g cascaval
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 5 buchetele broccoli
  • sare
  • piper
  • -pentru garnitura:
  • 7-10 rosii cherry
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 dovlecel
  • 15 buchetele broccoli
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cureti morcovul si il tai betisoare pe care le pui la fiert pentru 5-7 minute. (Jumatate de morcov l-am folosit la rulada si jumatate l-am folosit la garnitura). Speli broccoli si desfaci buchetele mici, iar ardeiul il speli si il tai betisoare. Dai cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.
Tai carnea la 0,5 cm, de-a lungul ei, parca desfacand o rulada. (eu am impartit carnea in doua). O acoperi cu o folie de plastic si o bati cu ciocanul de snitele. 

Pui sare si piper pe carne, apoi presari cascavalul ras. Aranjezi broccoli si betisoarele de ardei si morcov, apoi infasori strans carnea, o invelesti in feliile de bacon si legi strans cu ata alimentara. Invelesti rulada in hartie de copt.

La fel procedezi si cu a doua rulada.

Ungi tava cu ulei si asezi ruladele, apoi introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C. Dupa 30 de minute, indepartezi hartia de copt si introduci tava in cuptor pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos.

Intre timp, tai dovlecelul cubulete, iar ardeiul si morcovul fasii. Desfaci buchetelele de broccoli si le fierbi 3-4 minute in apa cu sare.

Incingi 2 linguri de ulei intr-o tigaie si adaugi rosiile, ardeiul, morcovul si dovlecelul si le calesti 10-15 minute. Spre final, adaugi broccoli si sare si piper dupa gust. 

 Scoti rulada din cuptor, o lasi sa se racoreasca putin si apoi o feliezi si o servesti alaturi de garnitura de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de strut cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

Postat de AdrianUdrea

Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

Mai intai pregatim dovleceii si vinetele. Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime.  Presaram sare in interiorul lor si le...

Citeste continuarea

Varză cu ciolan afumat

Postat de portiadelumina

Varză cu ciolan afumat

Modul de preparare este foarte simplu. Am ales să pun un ardei şi o ceapă la călit, pentru că dă un gust deosebit preparatului, fără a schimba cumva gustul final, fiindcă  nu sunt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2017, 23:05
la 14.02.2017, 23:14
Foarte frumoasa ti-a iesit
la 15.02.2017, 07:07
Super!
la 15.02.2017, 08:32
ce interesant suna!
la 15.02.2017, 08:49
Cred ca este tare buna

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking