Rulada din foietaj cu omleta si carnati

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
30 Oct 2014 | 9110 vizualizari
Rulada din foietaj cu omleta si carnati

Omleta este pentru baietii mei, mic dejunul favorit. Aproape in fiecare dimineata isi prepara fie omleta simpla fie in diverse combinatii cu ciuperci, legume sau carne. De data aceasta am vrut sa-i surprind si le-am preparat eu omleta, altfel. Nu stiu daca ati folosit aluat de foietaj Morarita, de cand l-am descoperit il prefer celorlalte, pentru ca este mai usor, mai putin gras. Vi-l recomand cu placere, il gasiti la Kaufland.

Ingrediente

  • 1 foaie aluat foietaj Morarita
  • 3 oua
  • 5-6 felii de cascaval afumat
  • 3 carnati
  • ulei pentru preparat carnatii.
  • putina sare

Mod de preparare

Dezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei.

Intre timp prajim carnatii in putin ulei, intorcandu-i de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos.

Nu ii prajim mult sa se usuce, doar cat se se topesca putin grasimea din ei, apoi ii scoatem pe prosoape absorbante sa se scurga.

Indepartam toata grasimea de pe ei cu ajutorul prosoapelor de hartie absornbanta si ii lasam sa se raceasca.

Amestecam cele trei oua cu putina sare.

Incingem pe foc o tigaie antiaderenta cu diametrul mai mare, astfel incat omleta sa fie aproape cat foaietajul si prajim omleta in ea, rumenind-o frumos pe ambele parti.

Eu am folosit o tigaie cu diametrul de 24 cm.

Rasturnam omleta pe un platou si o lasam la racit.

Desfacem aluatul, dar fara a-l intinde mai mult decat este el inpachetat si asezam peste el felii subtiri de cascaval afumat.

Intindem omleta peste feliile de cascaval, iar deasupra asezam carnatii si rulam intai omleta peste carnati, apoi aluatul peste omleta, astfel incat tot aluatul sa fie la exterior.

Marginile laterale ale aluatului le introducem in interiorul ruloului.

Asezam ruloul astfel format intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.

Este foarte buna, servita cu rosii, ketchup sau muraturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din foietaj cu omleta si carnati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cosulete din foietaj cu oua si carnati

Postat de merisor67

Cosulete din foietaj cu oua si carnati

Lasam foaia de aluat sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi o portionam in patru parti egale. In patru forme de minitarte, tapetate cu hârtiuțe de brioșe, așezăm aluatul de...

Citeste continuarea

Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat

Postat de RuxyRux

Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat

Blatul se prepara simplu si rapid, dam untul rece pe razatoare, apoi combinam restul ingredientelor si framantam un aluat( perfect, va garantez). Nu este nevoie de multa framantare, in cinci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2014, 13:03
delicioasa
la 30.10.2014, 13:04
la 30.10.2014, 13:07
Vitaminizantă, adică cel puţin după părerea şi pofta mea.
la 30.10.2014, 13:09
Si mie imi place foietajul de la Morarita....deja mi s-a facut foame!
la 30.10.2014, 13:12
Padre mai ales rosiile de alaturi

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking