Ingrediente
- 1 bucata piept de porc de 800 gr-1 kg
- sare si piper proaspat macinat
- cateva crengute de salvie uscata
- 350-400 ml bere blonda
- 1 lingurita piper boabe
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1-2 linguri ulei de masline cu infuzie de usturoi si patrunfel
Mod de preparare
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa si cu cat mai multa carne intre straturile de grasime. Ideea este ca bucata de carne trebuie sa fie rulata...
Se spala carnea, se rade cu lama unui cutit pe partea cu soricul pentru a indeparta eventualele reziduri in urma parlirii porcului. Se zvanta carnea, se stropeste cu putin ulei de masline aromatizat, se condimenteaza cu sare, piper si se presara frunze zdrobite de salvie uscata. Se maseaza partea fara soric cu aceste ingrediente. Se ruleaza cat mai strans apoi se leaga cu ata de bucatarie. Se pune bucata de carne rulata intr-un vas termorezistent, se adauga berea, sa treaca usor de jumatate, se adauga inca un praf de sare, boabe de piper, seminte de chimen si o crenguta de salvie uscata.
Se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru o ora si 30 minute. La fiecare 30 minute se introarce carnea.
Este gata cand este usor rumena si intra cu usurinta in ea o frigaruie de metal sau o furculita. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste.
Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|