Rulada din piept de pui in foi de placinta

Postat de nico15 in Pui
2 Iul 2012 | 7703 vizualizari
Rulada din piept de pui in foi de placinta

Ingrediente

  • 750 g piept de pui
  • 150 g carnat semiafumat
  • 1 ou
  • 500 g de foi de placinta(Linco)
  • Sare, piper,
  • boia dulce/iute,
  • rozmarin
  • 600 g de ciuperci la cutie
  • 50 g Morcov
  • 50 g telina
  • 50 g ardei gras
  • 100 g costita afumata
  • 15 g de usturoi
  • 50 g unt
  • 50 ml pasta de tomate
  • 150 ml ulei

Mod de preparare

Taiem legumele(morcov, telina, ardei) julien, dupa care le vom sota, le scoatem pe servetele absorbante, adaugam ciupercile, 1-2 catei de usturoi taiati fin si costita taiata la fel, se soteaza si se pun separat.

Facem o omleta foarte subtire dintr-un ou si o lasam sa se raceasca putin.  Tragem la tigaie carnatul.

Taiem pieptul de pui de la partea mai groasa spre exterior pentru  ai mari dimensiunile si aplatizam, il asezonam si il lasam in asteptare pana vom trage la tigaie legumele.

Trecem la montarea preparatului dupa cum urmeaza , asezam pieptul de pui, rozmarin, peste punem omleta peste punem legumele taiate julien si in mijloc asezam carnatul care a fost tras la tigaie in prealabil.

Se face o rulada se prinde bine la capete si se va trage cateva minute la tigaie pentru a-si schima culoare dupa care o dam la cuptor la T 180°C circa 25 de minute dupa care o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit rulada  noastra, topim untul si luam foile de placinta, asezam prima foaie si o ungem cu unt topit, adaugam a doua foaie si procedam la felsi adaugam si a treia foaie si o ungem dupa care asezam rulada noastra si o impachetam cat mai elegant.  Vom unge cu un galbenus de ou, mai adaugam putina boia deasupra, facem o mica crestatura deasupra sa poata iesi aburul si dam iarasi la cuptor maxim 10-15 minute.

In sosul rezultat din prajirea pieptului de pui, am adaugat vin rosu, sare, piper si pasta de tomate si l-am lasat sa scada.

Dupa expirarea timpului preparatul se serveste ca in imaginile alaturate cu garnitura de ciuperci trase la tigaie si un decor interesant.

Pofta Buna 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de pui in foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de privatelaura

Ciulama de pui cu ciuperci

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ciupercile se spala si se lasa intregi sau se taie felii. (mie imi plac intregi). Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei  masline si se rumenesc...

Citeste continuarea

Pui Kiev

Postat de RuxyRux

Pui Kiev

Pieptul de pui se spala, se taie in doua, apoi fiecare bucata se feliaza si se deschide un buzunar. Eu am avut piepti mari de pui, astfel ca am reusit sa scot 5 bucati. Untul moale se freaca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2012, 21:02
Bunatate!!
la 02.07.2012, 22:20
imi place mult
la 02.07.2012, 23:25
ce frumos le-ai aranjat
la 03.07.2012, 05:17
arata bine!
la 03.07.2012, 07:39
f. greu de digerat !!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking