Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata

Postat de RuxyRux in Dulciuri
28 Mar 2016 | 2980 vizualizari
Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata

 Ciocolata, branza dulce, portocale si sirop de artar....o minunatie dulce!

Ingrediente

Rulada:

  • 4 oua
  • 100 gr zahar brun
  • 80 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 2 linguri lapte fierbinte
  • un praf de sare
  • vanilie

Umplutura:

  • 500 gr. branza dulce
  • 100 gr. zahar pudra vanilat
  • o portocala bio

Glazura:

  • 1 cescuta sirop de artar
  • 25 gr. unt
  • 125 gr ciocolata neagra
  • 25 gr ciocolata alba
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu un praf de sare  1 minut, apoi cu zaharul brun si vanilia 3 minute, se adaga cacaoa, apoi faina si la final laptele dulce.

Se unge cu unt foaia de copt, se asaza pe tava cuptorului si se toarna aluatul. Se coace 12 minute la 180 de grade.

Se scoate cu tot cu foaia de copt blatul si se pune pe un servet de bucatarie ud si stors.

Se ruleaza cu tot cu pergament, ajutandu-ne de servetul ud, apoi se desface usor.

Branza dulce se amesteca cu zaharul apoi se intinde pe suprafata blatului de cacao.

Se pun bucatele de portocala pe toata suprafata cremei de branza si se ruleaza strans blatul si se da la rece.

Glazura se prepara usor: se amesteca untul topit cu ciocolata pana se omogenizeaza , se pune siropul de artar, se toarna peste blat si se pune la rece.

In doua linguri de lapte se topeste ciocolata alba apoi se toarna incepand din mijloc peste glazura de ciocolata neagra. Se tine la rece minim 3 ore....e un deliiiiiiiiiciu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert ciocolata de casa cu menta

Postat de mirela0911

Desert ciocolata de casa cu menta

Intr-o craticioara se pune apa cu zaharul. Se amesteca si se pune pe foc mic sa fiarba pana se leaga ca un sirop. Se adauga untul si se amesteca pane se topeste acesta si se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

Postat de diaconta

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

Faina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul. Am framântat pâna ce am obtinut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2016, 11:35
Vaiiiiiii .. Cu ce deliciu ne primesti de dimineata
la 28.03.2016, 11:36
Ce deliciu ne aduci de dimineata
la 28.03.2016, 11:38
Ce bunatate
la 28.03.2016, 11:39
Ce bunatate!
la 28.03.2016, 11:41
Iar ai ciocolatit

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking