Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata

Postat de RuxyRux in Dulciuri
28 Mar 2016 | 3009 vizualizari
Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata

 Ciocolata, branza dulce, portocale si sirop de artar....o minunatie dulce!

Ingrediente

Rulada:

  • 4 oua
  • 100 gr zahar brun
  • 80 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 2 linguri lapte fierbinte
  • un praf de sare
  • vanilie

Umplutura:

  • 500 gr. branza dulce
  • 100 gr. zahar pudra vanilat
  • o portocala bio

Glazura:

  • 1 cescuta sirop de artar
  • 25 gr. unt
  • 125 gr ciocolata neagra
  • 25 gr ciocolata alba
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu un praf de sare  1 minut, apoi cu zaharul brun si vanilia 3 minute, se adaga cacaoa, apoi faina si la final laptele dulce.

Se unge cu unt foaia de copt, se asaza pe tava cuptorului si se toarna aluatul. Se coace 12 minute la 180 de grade.

Se scoate cu tot cu foaia de copt blatul si se pune pe un servet de bucatarie ud si stors.

Se ruleaza cu tot cu pergament, ajutandu-ne de servetul ud, apoi se desface usor.

Branza dulce se amesteca cu zaharul apoi se intinde pe suprafata blatului de cacao.

Se pun bucatele de portocala pe toata suprafata cremei de branza si se ruleaza strans blatul si se da la rece.

Glazura se prepara usor: se amesteca untul topit cu ciocolata pana se omogenizeaza , se pune siropul de artar, se toarna peste blat si se pune la rece.

In doua linguri de lapte se topeste ciocolata alba apoi se toarna incepand din mijloc peste glazura de ciocolata neagra. Se tine la rece minim 3 ore....e un deliiiiiiiiiciu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu suc de clementine

Postat de Pungasa_Rogue

Biscuiti cu suc de clementine

Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se...

Citeste continuarea

CORNULEȚE DE POST

Postat de panacris

CORNULEȚE DE POST

Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 28.03.2016, 11:35
Vaiiiiiii .. Cu ce deliciu ne primesti de dimineata
la 28.03.2016, 11:36
Ce deliciu ne aduci de dimineata
la 28.03.2016, 11:38
Ce bunatate
la 28.03.2016, 11:39
Ce bunatate!
la 28.03.2016, 11:41
Iar ai ciocolatit

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking