Ingrediente
Rulada:
- 4 oua
- 100 gr zahar brun
- 80 gr faina
- 40 gr cacao
- 2 linguri lapte fierbinte
- un praf de sare
- vanilie
Umplutura:
- 500 gr. branza dulce
- 100 gr. zahar pudra vanilat
- o portocala bio
Glazura:
- 1 cescuta sirop de artar
- 25 gr. unt
- 125 gr ciocolata neagra
- 25 gr ciocolata alba
- 100 gr ciocolata alba
- 2 linguri lapte
Mod de preparare
Ouale se mixeaza cu un praf de sare 1 minut, apoi cu zaharul brun si vanilia 3 minute, se adaga cacaoa, apoi faina si la final laptele dulce.
Se unge cu unt foaia de copt, se asaza pe tava cuptorului si se toarna aluatul. Se coace 12 minute la 180 de grade.
Se scoate cu tot cu foaia de copt blatul si se pune pe un servet de bucatarie ud si stors.
Se ruleaza cu tot cu pergament, ajutandu-ne de servetul ud, apoi se desface usor.
Branza dulce se amesteca cu zaharul apoi se intinde pe suprafata blatului de cacao.
Se pun bucatele de portocala pe toata suprafata cremei de branza si se ruleaza strans blatul si se da la rece.
Glazura se prepara usor: se amesteca untul topit cu ciocolata pana se omogenizeaza , se pune siropul de artar, se toarna peste blat si se pune la rece.
In doua linguri de lapte se topeste ciocolata alba apoi se toarna incepand din mijloc peste glazura de ciocolata neagra. Se tine la rece minim 3 ore....e un deliiiiiiiiiciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
|