Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
4 Mai 2014 | 9067 vizualizari
Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda

Este o reteta cat se poate de simpla si de fapt trebuiau sa fie placintele ardelenesti ale Corinei...Facandu-le la sfarsitul zilei, oboseala a invins si dupa ce am prajit o placinta in tigaie mi-am dat seama ca nu voi avea rabdare sa le prajesc pe toate...asa ca, am transformat placintele intr-o rulada. S-a dat startul la placinte:))))

Ingrediente

pt aluat:

  • 330 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata

pt umplutura:

  • 600-700 gr cas proaspat de capra
  • 2 oua
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura leurda
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 maini de fulgi de porumb

pt crusta:

  • 1 lingurita seminte de in, susan, dovlec, de floarea soarelui
  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri lapte

Mod de preparare

Aluatul l-am facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Pt grabirea procesului de dospire, am pus aluatul intr-un castronel l-am acoperit cu prosop si l-am dat la cuptorul incalzit la 50 grade. 

Intre timp pregatim umplutura:faramitam casul intre degete, adaugam sarea, ouale, ceapa si leurda taiate foarte fin. Amestecam ingredientele. Dupa ce aluatul si-a triplat volumul il intindem pe masa de lucru unsa cu putin ulei, intindem umplutura,peste umplutura de branza punem fulgii de porumb zdrobiti in maini, rulam si punem in forma de cozonac.(eu am folosit una mare din silicon) Lasam sa mai dospeasca inca 10-15 minute. Amestecam din timp galbenusul cu laptele, ca sa ajunga la temperatura camerei in momentul in care ungem rulada. Amestecam semintele intr-un castronel. Dupa ce rulada a mai crescut, o ungem cu o pensula de silicon cu jumatate de galbenus amestecat cu lapte, presaram semintele,iar peste seminte turnam si restul de galbenus. (in acest mod semintele nu se vor dezlipii de pe suprafata ruladei) Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 25 minute, oprim focul, mai lasam 10 minute tava in cuptor, deschidem usa cuptorului dupa cele 10 minute scurse si lasam sa se racoreasca bine. Scoatem rulada din tava pe un fund de lemn, o punem pe o parte si o lasam sa se raceasca complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

Postat de Bucataras

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

Iata cum se prepara Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval: Tăiați foaia de aluat de pizza în jumătate și așezați prima jumătate într-o tavă de aragaz tapetată cu...

Citeste continuarea

Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

Postat de Ksenya

Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

  Scoateti ouale si aduceti-le la temperatura camerei. Spalati bine ouale, folosindu-va de un burete de bucatarie. Puneti ouale la fiert   putina sare si la foc   mediu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2014, 11:55
Vaaaiiiii ce frumoasa e! Zici ca-i mozaic!
la 04.05.2014, 11:55
Delicioasa!
la 04.05.2014, 11:57
la 04.05.2014, 11:58
Minunata Eu am crezut ca e cozonac
la 04.05.2014, 11:59
bai, Simona! mie imi vine sa te iau la mine acasa cu tot cu rulada, fireste ))

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking