Ruladă tricoloră a la Sidy

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
24 Ian 2015 | 6849 vizualizari
Ruladă tricoloră a la Sidy

De mult timp mă bântuie acest aperitiv deosebit. Dar am avut o mică :D, reticență, față de rulade:D Ei, uite că acum mi-am învins teama și sigur voi reveni cu fel de fel de rulade. Să revenim, Sidonia Toncea, mi-a trimis o provocare: Weekend cu spor;) în parada blogurilor culinare;) Sunt cam la început în blogăreală, dar am zis hai să încerc și asta. Zis și făcut, Zmeii din dotare aveau câte ceva de făcut, așa că m-am distrat cu bunăciunea asta ;) http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/06/rulada-aperitiv-tricolora.html

Ingrediente

  • Pentru aluatul portocaliu:
  • ouă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • smântână 1 lingură,
  • făină albă de grâu 2 linguri,
  • praf de copt cu șofran de la Dr. Oetker 1/3 linguriță,
  • cremă de gulyaș dulce 2 linguri,
  • sare iodată 2 g.
  • Pentru aluatul galben:
  • ouă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • smântână 1 lingură,
  • făină albă de grâu 2 linguri,
  • praf de copt cu șofran de la Dr. Oetker 1/3 linguriță,
  • cașacaval Dalia ras 2-3 linguri,
  • sare iodată 2 g.
  • Pentru aluatul verde:
  • ouă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • smântână 1 lingură,
  • făină albă de grâu 2 linguri,
  • praf de copt cu șofran de la Dr. Oetker 1/3 linguriță,
  • piure de spanac 2-3 linguri,
  • sare iodată 2 g.
  • Pentru umplutură:
  • brânză de vaci Pilos 300 g,
  • Smântână Pilos 3 linguri,
  • Cașcaval Dalia ras 2-3 linguri,
  • Sare iodată,
  • Ceapă chives 2-3 linguri,
  • Mărar proaspăt 2-3 fire.

Mod de preparare

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se separă ouăle, gălbenușurile se vor pune în vasul mixerului. De data asta am ușurat un pic modul de preparare și cele 6 albușuri au fost bătute deodată cu puțină sare și un strop de oțet.

În fiecare bol se adaugă, uleiul, făina, smântâna și ingredientul ce va colora blatul. După ce s-au omogenizat ingredientele se adaugă albușul bătut în cantități egale, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele. Tava de aragaz se tapetează cu foaie de copt. Cele trei aluaturi se pun în poș-uri diferite, dar mai simplu le-am pus în pungi, cărora le-am tăiat colțul. Apoi se începe montarea ruladei, în funcție de gustul dvs artistic ;) alternând culorile ;) Apoi se pune la copt în cuptorul preîncins la 180 grade, cca 25-30 de minute.

După ce rulada a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor și se răstoarnă peste un șervet de bucătărie umed și se începe rularea împreună cu prosopul lăsându-se la rece. Între timp brânza de vaci, se amestecă cu, cașcavalul ras, smântâna, ceapa chives și mărarul tocat mărunt, până ce se înglobează toate ingredientele.

 După ce rulada s-a răcit, se desface ușor, apoi se umple cu crema de brânză, se rulează din nou, se pune  în folie alimentară și se lasă la rece cca. 4 ore înainte de servire sau cel mai bine până a doua zi  ;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă tricoloră a la Sidy" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv lalele din rosii umplute cu branza

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv lalele din rosii umplute cu branza

Rosiile se spala, li se cresteaza varful in 4, cu ajutorul unui cutit, se decupeaza cotorul si se indeparteaza, dupa care se scobeste rosia si se scot semintele, cu ajutorul unei lingurite si...

Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute din carne de porc

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv chiftelute din carne de porc

Carnea de porc se trece prin mașina de tocat impreunăa cu ceapa. Se alege carnea mai impanata cu grasime, ca sa nu iasa chiftelutele prea uscate. Cartofii se curata, se spala si se dau pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2015, 18:02
Frumoasă și bună! Am preparat-o și eu
la 24.01.2015, 18:05
ce-mi place rulada asta , e de efect
la 24.01.2015, 18:10
buna buna
la 24.01.2015, 18:52
arata bine
la 24.01.2015, 19:01
Super!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking