Rulada turceasca

Postat de sufletista in Prajituri
22 Dec 2011 | 5140 vizualizari
Rulada turceasca

by pusikmea,am adaptat-o putin

Ingrediente

  • 800 ml lapte
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • colorant rosu (optional)
  • 50 g unt
  • esenta visine
  • 100 g capsuni
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g nuca macinata
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Oprim un pahar de lapte, restul il punem pe foc

Amestecam faina cu zaharul, laptele care l-am oprit, capsunile pisate si omogenizam bine.

Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul in fir subtire, amestecam cu o lingura de lemn continuu pana se ingroasa.

Luam oala de pe foc si adaugam untul si esenta, lasam sa se raceasca

In tava de la aragaz punem un strat de nuca de cocos si cu o lingura adaugam crema cu grija, dam la rece 30 minute.

Mixam frisca bine( am avut probleme cu ea) si dam la rece

Caramelizam zaharul peste care adaugam nuca macinata, le scoatem pe o hartie de copt, lasam sa se raceasca, dupa care le spargem cu ciocanul de snitele.

Peste stratul de crema adaugam frisca, apoi nucile si dam la rece 2 ore.

Taiem fasii de cca 2 cm si rulam cu grija.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada turceasca

Postat de bitza

Desert rulada turceasca

Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam...

Citeste continuarea

Rulada turceasca cu ciocolata

Postat de pusikmea

Rulada turceasca cu ciocolata

Oprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert. Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul de lapte, turnand putin cate putin pentru a nu face cocoloase. Adaugam peste amestecul de faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2011, 11:06
la 22.12.2011, 11:08
Bun, bun!
la 22.12.2011, 11:16
cu aroma de capsuni, super!
la 22.12.2011, 11:20
imi place
la 22.12.2011, 12:10

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking