Rulada turceasca

Postat de nadina73 in Dulciuri
11 Mai 2010 | 15506 vizualizari
Rulada turceasca

super buna si gustoasa,felicitari gaby pentru reteta

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 100 g  zahar
  • 75 faina alba
  • 25 unt
  • 1 esenta vanilie
  • 100 g cocos
  • 100 g nuca macinata
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Se pun 250 ml lapte pe foc iar restul de 250 se amestesca cu zaharul si faina (sa nu se faca cocoloase) ,apoi cand laptele fierbe se toarna in fir subtire si se amesteca bine pana devine o budinca consistenta se pune si untul si vanilia .

Intr-o tava se pune nuca de cocos iar cand crema e gata se pune cu lingura uniform peste nuca de cocos si se taseaza usor cu o lingura umezita in apa(eu asa am procedat)dupa care se da la rece 2 ore .Cand s-a intarit bine se bate frisca si se pune peste crema apoi se presara nuca macinata.Se taie fasii si se ruleaza usor sa nu iasa frisca.Se pastreaza la rece.

Sincer am vazut retata la gaby si fetele au tot incercat-o si intra-devar arata foarte bine,asa ca m-am hotarat sa o fac si eu,iar rezultatul este acesta..........este   grozava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada turceasca

Postat de bitza

Desert rulada turceasca

Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam...

Citeste continuarea

Rulada turceasca cu ciocolata

Postat de pusikmea

Rulada turceasca cu ciocolata

Oprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert. Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul de lapte, turnand putin cate putin pentru a nu face cocoloase. Adaugam peste amestecul de faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2010, 23:28
Foarte faina ti-a iesit!
la 11.05.2010, 23:33
la 11.05.2010, 23:34
asa deci,ai facut-o si tu,vin la tine,nu ma mai chinui sa o fac eu
la 11.05.2010, 23:46
ce aspect frumos are ! abia astept sa ma linistesc si sa o testez !
la 11.05.2010, 23:46
multumesc mult miha

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking