Rulada ,,Veselie in culori"

Postat de anuta in Aperitive / Garnituri
1 Mai 2010 | 6236 vizualizari
Rulada ,,Veselie in culori"

Pentru ca este perioada spanacului,va propun o reteta deosebit de buna

Ingrediente

  • Blat:
  • 500 g spanac congelat,
  • o legatura de ceapa verde(eu am pus o ceapa rosie, de apa ,
  • 4 oua,,
  • o lingurita de condiment Delikat ,
  • un praf de piper ,
  • un praf de amestec de condimente(cimbrisor,maghiran,busuioc,coriandru,foi de dafin) ,
  • marar  patrunjel verde,
  • 3 linguri varfuite cu faina,
  • Umplutura:
  • 12 bucati branza feliata topita,
  • 8 felii muschiulet sau alt mezel,dupa preferinta,
  • 250 g branza topita afumata Camembert
  • Ornat:
  • 100 g miez de nuca prajita si macinata,
  • o feliuta de branza topita ,
  • cateva rosii cherry

Mod de preparare

1. Spanacul decongelat si scurs bine se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt,cu cele 4 galbenusuri,cu condimentele si se amesteca bine ,pana se omogenizeaza perfect,apoi icorporam albusul batut spuma tare cu un praf de sare si faina turnata in ploaie.Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt,apoi se da la copt ,cca 25 minute,la foc potrivit.

2. Blatul copt se desprinde de pe hartie,usor cat este cald,apoi se intoarce,tot pe hartie,cu josul in sus si se ,,tapeteaza" cu feliile de branza topita apoi cu feliile de muschiulet si deasupra cu branza Camembert,pe care eu am intins-o cu un sucitor,intre doua folii de plastic si abia apoi am pus-o deasupra muschiuletului,apoi ajutandu-ne de hartia de copt,rulam strans,lasand rulada infasurata in hartie ,o dam cam o ara la frigider sa se intareasca.

3.  Se scoate rulada racita,se topeste putin branza topita la microunde apoi cu lama unui cutit se intinde pe rulada in fasii late de 1 cm,pe diagonala apoi rapid(sa nu se raceasca branza topita) presaram miezul de nuca ,prajit si maruntit,presand cu degetele putin.Se taie felii subtiri si se decoreaza cu cateva rosioare Cherry.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada ,,Veselie in culori"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi cu crema de branza si tartufo

Postat de gurita_ta2005

Cartofi cu crema de branza si tartufo

Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 10-15 minute (atentie nu trebuie sa ii fierbem pana se sfarama). Ceapa se taie solzisori si se pune...

Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu branza sarata

Postat de sufletista

Aperitiv placinte cu branza sarata

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2010, 08:34
Cred ca-i o bunatate, felicitari! Trebuie facuta!
la 02.05.2010, 08:46
arata foarte bine....
la 02.05.2010, 09:08
foarte bine arata, gustul sunt convinsa ca este pe masura...............
la 02.05.2010, 10:20
Foarte frumos arata.
la 02.05.2010, 20:05
Foarte apetisant!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking