Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui

Postat de mirela0911 in Ficat
5 Iul 2015 | 7194 vizualizari
Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui

A fost un pranz delicios!

Ingrediente

Pt. rulade:

  • 8 foi de lasagna
  • 400g ficatei de pui
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei gras rosu
  • patrunjel verde tocat marunt
  • 1 rosie mare sau 2 mai mici
  • 30 ml ulei
  • sare, piper macinat

Pt.sos:

  • 50 g unt
  • 1 lg faina
  • 300 ml lapte
  • 100 g cas de capra
  • 1 lg frunze de patrunjel tocat
  • 1 lg busuioc maruntit
  • sare, piper
  • 100 g cas de capra

Mod de preparare

Ruladele: Ficatul se pune in apa rece si se lasa cca 1/2 ora. Se taie cubulete, se spala si se lasa la scurs. Ardeiul se spala si se taie felii subtiri. Rosia se opareste pt cateva secunde apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie grosier. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa sa se caleasca putin. Se pun ficateii si ardeiul, se prajesc la foc mare timp de 6-8 minute, se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, se pune patrunjelul si cuburile de rosii si se ia de pe foc.

Foile de lasagna se pun la fiert in apa clocotita cu sare timp de 4 minute. Se da un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.

Sosul: Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si se omogenizeaza. Se adauga laptele cald si se amesteca cu ajutorul unui tel pana la omogenizare. Se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute. Se ia de pe foc, se adauga patrunjelul si busuiocul si 100 g cas de capra dat pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se ia cate o foaie de lasagna si se pune 1-2 lg din compozitia cu ficatei, se ruleaza cu grija si se aseaza intr-un vas de ceramica uns cu unt. Dupa ce s-au asezat toate ruladele in tava, se acopera cu sosul si se rade deasupra casul de capra. 

Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade si se lasa sa se coaca pana cand se rumenesc usor la suprafata. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi

Postat de mihaelar63

Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi

Curatati ficateii de pelitele albe si tineti o ora cel putin in frigider acoperiti de lapte . Scurgeti ficateii si-i condimentati cu nucsoara , piper si oregano . Impachetati ficateii [ cat...

Citeste continuarea

Tocanita cu ficat de pui si usturoi verde

Postat de Constelatialeu

Tocanita cu ficat de pui si usturoi verde

Turnam peste ficatul de pui cana cu lapte. Curatam usturoiul verde si-l taiem marunt. Ardeiul se taie cubulete mici. Tigaia wok se pune pe foc la incins se adauga uleiul si apoi usturoiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2015, 15:30
Absolut delicios!
la 05.07.2015, 16:01
la 05.07.2015, 17:02
wow, cum arata!!
la 05.07.2015, 18:37
Mmm, cred ca sunt tare bune!
la 05.07.2015, 18:56
Delicioase sunt! Mulțumesc!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking