Ingrediente
- Ingrediente:
- 200 g somon proaspăt
- 100 g hribi
- 30 g unt moale
- sare
- piper roșu
- piper Szechuan
- morcovi baby
- Ingrediente pentru sosul de alune de pădure:
- 200 g alune de pădure
- 150 ml smântână dulce
Mod de preparare
Pentru început am curățat carnea de somon îndepărtându-i pielița. Am tăiat-o pe mijloc astfel încât să obțin o bucată mai lunguiață.
Am pus într-un castron untul și piperul roșu. Am omogenizat după care am adăugat hribii tăiați cubulețe. Eu am folosit hribi de la congelator.
Am întins umplutura pe toată suprafața fileului de somon, apoi am rulat cu grijă să nu rup fibra acestuia.
Am așezat ruloul în vasul ceramic al slow cooker Crock-Pot 4.47 l Digital împreună cu morcovii baby. Am presărat puțină sare și câteva boabe de piper Szechuan. Am setat programul ”low” și am gătit somonul timp de o oră și jumătate.
Pe ultima sută de metri m-am ocupat de sosul de alune de pădure. Am folosit alune culese de mine, deci a trebuit mai întâi să le sparg. :) Le-am prăjit ușor iar mai apoi, le-am măcinat cu ajutorul râșniței de cafea.
Am pus într-o cratiță smântâna dulce și alunele de pădure măcinate și am amestecat continuu. Când a ajuns la punctul de fierbere am dat sosul deoparte.
Pe o farfurie am așezat patul de morcovi urmat de ruloul de somon. Am servit împreună cu sosul cald.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de somon cu hribi si sos de alune de padure la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|