Rulouri cu scortisoara si zahar brun reteta de cinnamon rolls

Postat de bucatarasa in Dulciuri
13 Sep 2024 | 265 vizualizari
Rulouri cu scortisoara si zahar brun reteta de cinnamon rolls

Rulouri cu scortisoara si zahar brun reteta de cinnamon rolls sunt delicioase si pufoase, cu un interior aromat datorita scortisoarei si zaharului brun caramelizat. Acestea au o textura moale si sunt perfecte pentru a fi servite alaturi de o cafea sau un ceai. De obicei, sunt acoperite cu o glazura de zahar sau branza dulce pentru un gust si mai savuros.

Ingrediente

  • Ingrediente Rulouri cu scortisoara si zahar brun reteta de cinnamon rolls
  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte cald
  • 75 g zahar
  • 75 g unt topit
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 150 g zahar brun
  • 2 linguri scortisoara
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • Ingrediente pentru glazura (optional):
  • 100 g crema de branza
  • 50 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Cum se prepara Rulouri cu scortisoara si zahar brun reteta de cinnamon rolls

Prepararea aluatului:
        Intr-un bol mic, dizolva drojdia in laptele cald si adauga 1 lingurita de zahar. Lasa amestecul sa stea 5-10 minute, pana cand devine spumos.
        Intr-un bol mare, combina faina, zaharul ramas si un praf de sare.
        Adauga amestecul de drojdie, oul si untul topit. Framanta aluatul pana devine elastic si neted (aproximativ 10 minute). Daca este necesar, mai adauga putina faina.
        Acopera aluatul cu un prosop si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, timp de aproximativ 1-1,5 ore, pana isi dubleaza volumul.
    Prepararea umpluturii:
        Intr-un bol mic, amesteca zaharul brun cu scortisoara. Intinde untul moale peste aluatul intins in forma de dreptunghi.
    Asamblarea:
        Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l intr-o forma dreptunghiulara de aproximativ 1 cm grosime.
        Intinde untul moale pe suprafata aluatului, apoi presara uniform amestecul de zahar brun si scortisoara.
        Ruleaza aluatul strans, pornind de la o margine lunga. Taie rulouri de aproximativ 2-3 cm grosime si asaza-le intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.
        Acopera tava cu un prosop si lasa rulourile sa mai creasca 30 de minute.
    Coacerea:
        Preincalzeste cuptorul la 180°C.
        Coace rulourile timp de 20-25 de minute, pana cand devin aurii pe deasupra.
    Prepararea glazurii (optional):
        Amesteca crema de branza cu untul la temperatura camerei, zaharul pudra si esenta de vanilie pana devin cremoase si omogene.
        Intinde glazura peste rulourile calde.
    Servire:
        Lasa rulourile sa se raceasca usor, apoi aplica glazura si serveste-le alaturi de un ice frappe sau ice tea. Recomandam si gogosi umplute cu gem

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu scortisoara si zahar brun reteta de cinnamon rolls" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rulouri cu scortisoara - Cinnamon rolls (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Rulouri cu scortisoara - Cinnamon rolls (reteta video)

Prima data pregatiti maiaua. Amestecati drojdia cu 2 linguri de apa calduta si cu 2 linguri de faina si lasati pana creste compozitita. Framantati un aluat din faina, maia, ouale, zaharul, laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2024, 20:22
Ce bune trebuie sa fie, mai ales sa savurezi una-doua bucati calde!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking