Ingrediente
- 1 buc piept de curcan
- sare, piper
- 2 linguri condiment pentru pui
- 3-4 felii de sunca (depinde cat de mari sunt feliile)
- 4 felii de cascaval
- masline verzi umplute cu gogosari
- 2 linguri ulei masline
- 1 kg cartofi rosii
- sare roz de Himalaya
- verdeturi pentru cartofi
- ulei de masline
Mod de preparare
Pieptul de curcan se spala, se sterge de apa si se taie in doua felii pe lungime. Se ia fiecare felie si se bate cu ciocanul de snitele nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza peste felia de carne sunca, cascavalul si maslinele taiate felii. Se ruleaza pe lungime cat mai strans. Se prinde cu scobitori pentru a nu se desface si se leaga cu ata. La fel se procedeaza si cu cealalta bucata de carne.
Se ung rulourile cu ulei si se maseaza cu condimentul pentru pui. Se lasa la rece pana se pregatesc cartofii.
Se curata cartofii, se spala si se taie in felii mai groase, pe lungime.
Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se asaza cartofii unul langa altul, se presara sare, verdeturi si se stropesc cu ulei.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Cand sunt cartofii pe jumatate facuti, se introduce gratarul in cuptor, asezat deasupra tavii cu cartofi, se asaza pe el rulourile de carne si se lasa sa se gateasca. Se intorc si pe partea cealalta. Spre final, se pune cuptorul pe functia grill pentru a se rumeni usor atat cartofii cat si carnea.
Se taie carnea de curcan in rulouri si se servesc imediat alaturi de muratura preferata sau de sos de usturoi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|