Ingrediente
- Ingrediente sos cu carne:
- 2 cepe
- 700 g carne tocată
- ciuperci Champignon
- usturoi
- sare, piper, cimbru, boia
- 1-2 linguri de Woksauce
- 1-2 linguri de Hoisin sauce
- Ingrediente sos alb:
- 1 ou
- 2 linguri brânză
- 3 linguri cremă de brânză
- parmezan
- sare, piper, leuștean
- Ingrediente asamblare:
- 5 dovlecei de vară mai micuți
- mozzarella
Mod de preparare
Sos cu carne: Călim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm carnea și o lăsăm la gătit până când își schimbă culoarea. Punem ciupercile și după 2-3 minute, adăugăm sosurile și condimentele. Fierbem sosul pentru 5-6 minute.
Sos alb: Amestecăm toate ingredientele și formăm o pastă. Dovleceii îi curățăm de coajă și îi tăiem felii, pe lungime (nu foarte subțiri). Îi condimentăm cu sare și piper și îi lăsăm în cuptorul preîncălzit 10 minute. Ei trebuie să se înmoaie și să fie ușor de rulat. Îi lăsăm la răcit.
Ungem cu unt și tapetăm cu pesmet o tavă termorezistentă. Întindem câteva linguri din sosul cu carne pe fundul tăvii.
Fiecare felie de dovlecel o ungem cu sos alb, punem o lingură din sosul cu carne, rulăm ușor și așezăm în tavă rolurile, lipite între ele.Peste fiecare rulou am pus câte o felie de ciupercă și am turnat ce a mai rămas din ambele sosuri. Punem mozzarella și lăsăm la cuptor până când s-a format o crustă rumenită. Ce zici, încerci?
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecei cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|